NRK Meny
Normal

Hergeirsson ny landslagssjef

Thorir Hergeirsson ble torsdag ettermiddag presentert som Marit Breiviks etterfølger som landslagssjef for håndballjentene.

Thorir Hergeirsson da han ble presentert som ny landslagstrener
Foto: NRK

Islandske Hergeirsson har vært Breiviks assistenttrener de siste åtte årene, og ble også anbefalt til jobben av sin forgjenger.

Les: Islending med lang fartstid

Les: - Hergeirsson blir ny landslagstrener

Les: Ny landslagssjef?

Nett-TV: Se pressekonferansen der Hergeirsson ble presentert

- Det har vært en god prosess, og den har vært grundig, sa håndballpresident Arne Sverre Modahl da han presenterte Hergeirsson på pressekonferansen i Oslo.

Han trakk spesielt fram Hergeirssons utdannelse og erfaring som grunner til at han til slutt ble valgt som ny trener.

- Har alle trenerkurs og EHF-mastercoachgrad. Dermed har han de beste forutsetningene til å videreføre dette laget. Det er en stor utfordring å ta over et suksessfullt lag, men vi er sikre på at laget skal ligge i toppen også med Thorir som trener, sa Modahl videre.

Hergeirsson var også fornøyd med at han nå sitter med landslagskontrakten fram til etter OL i London i 2012.

- Jeg takker for tilliten, og er glad for at prosessen er over. Det har vært en god prosess også for meg. Jeg er stolt over å ha fått muligheten, men føler at jeg er veldig kompetent til jobben, sa Hergeirsson.

- Jeg er offensiv og ydmyk. Jeg kjenner historikken og har vært med på å skape det vi har gjort. Jeg vil videreutvikle laget basert på mange av de verdiene vi har lagt vekt på tidligere, sa 44-åringen.

Hvem som blir assistenttrener blir ikke klart før om noen uker, men Hergeirsson har gjort det klart at ønsker å ha Mats Olsson med seg videre som keepertrener.

Godt valg

Gro Hammerseng

Gro Hammerseng

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Hergeirsson blir også ønsket velkommen i rollen som hovedtrener.

- Det synes jeg er en veldig god nyhet og jeg er veldig glad på hans vegne og på lagets vegne. Jeg tror at jentene er fornøyd med det, sier Norges største profil på jentesiden, Gro Hammerseng, til NRK.

Hvilke egenskaper har han som gjør at han egner seg som hovedtrener?

- Vi har bare hatt han som assistent, så det blir spennende å se, men jeg føler at han er veldig dyktig faglig og også veldig god til å snakke med spillerne. Han skaper gode relasjoner og har god kommunikasjon med laget, sier Hammerseng videre.

Tøff oppgave

Den nye landslagstreneren får en tøff oppgave med å etterfølge Breivik, som har vært landslagstrener siden 1994. 53-åringen har 416 landskamper som trener. Trenerkarrieren inneholder blant annet gull i både EM, VM og OL, og kun tre av hennes 15 år som landslagstrener har endt uten en medalje.

Vil Hergeirsson klare jobben? Diskuter!

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal