NRK Meny
Normal

Helsvart kveld for van Gaal

Problemene meldte seg for Manchester United allerede før kampstart da David De Gea ble skadet. Deretter ble også kampen et nytt sviende nederlag for Louis van Gaal.

Louis van Gaal

SER MØRKT PÅ SITUASJONEN: Louis van Gaal hadde en ny tung kamp på benken sammen med Ryan Giggs.

Foto: Paul Childs / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

For da Paul Onuachu satte inn seiersmålet 14 minutter før slutt, betød det en mørk kveld for Manchester United i Danmark. For dette var ikke dagen for laget som også kom fra tap sist helg.

– Det er Murphys lov, tror jeg. Når kampen begynner med at keeperen blir nummer 14 på skadelista så er det ikke normalt. Da skjer litt av hvert i hodet på spillerne, sa van Gaal ifølge BBC.

Manchester Uniteds skadeproblemer ble bare verre da den spanske keeperen måtte ut allerede før kampstart og Sergio Romero måtte hoppe inn kort tid før kampstart.

Store skadeproblemer

Før De Gea ble skadet sto det allerede ille til med Manchester United. 13 spillere var allerede uaktuelle på grunn av skader og sykdom da også keeperen måtte melde forfall.

Nylig har også Wayne Rooney pådratt seg en kneskade som kan bli langvarig.

Men smellen som var verst denne kvelden for storklubben var at også Midtjylland skulle snu kampen og vinne 16-delsfinalens første kamp i Europaligaen.

For først var det Memphis Depay som hadde gitt bortelaget ledelsen før Pione Sist og Onuachu vendte kampen.

Louis van Gaal er hardt presset som United-manager. Selv om United har alle sjanser til å sikre avansement hjemme på Old Trafford om en uke, ble nederlaget en ny nedtur for nedlenderen.

Flere store sjanser

Sergio Romero, som erstattet De Gea, måtte også flere ganger i løpet av kampen vise klasse.

Allerede etter ti minutter gjorde han en kjemperedning da Kian Hansen fikk nikke hardt og lavt mot hjørnet på en corner. Romero var lynraskt nede og slo ballen ut.

I det 35. minutt hadde Midtjylland en ny kjempesjanse til å ta ledelsen. Vaclav Kadlec hadde sjansen til å servere en lagkamerat åpent mål på en kontring, men valgte å skyte og traff beina til Romero.

United gikk rett i angrep og tok ledelsen. Jesse Lingard la inn til Depay, som tross en middels førsteberøring fikk sjansen til å score fra fem meters hold.

Snudde kampen

United greide ikke å ta vare på ledelsen. Rett før pause ble en hodeløs tversoverpasning fra Michael Carrick brutt av Pione Sisto, som raidet forbi flere motspillere, rykket til seg plass for et skudd og sendte ballen i hjørnet.

Begge lag hadde store sjanser til å ta ledelsen i annen omgang. Lingard traff stolpen med en volley i det 56. minutt, mens Romero tok fram en redning fra øverste hylle da Onuachu nikket mot krysset seks minutter senere. Men etter 77 minutter sendte Onuachu et lavt skudd i nettet. Dermed gikk gjestene på et nytt tap.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale