Heidi Weng: – For sent å bli like god som Bjørgen

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Langrennsløper Heidi Weng (26) skulle ønske hun fortsatt var ung og lovende, men erkjenner at hun ikke er det lenger.

Pressetreff Langrenn

KLAR FOR VINTER: Heidi Weng gleder seg til å komme i gang med sesongen og målet på Beitostølen er «å gå bra på ski»​​​​​​​.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Heidi Weng har alltid sett opp til Marit Bjørgen, men nå har hun rett og slett gitt opp å bli like god.

Lahti

BEST: Heidi Weng (f.v.), Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen under medaljeseremonien for 30 kilometer i Lahti-VM.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Hun har tatt det meste som er. Men man kan jo prøve å være like god som henne i én skisesong, men det begynner å minke på, for hun begynner å bli gammel, så hun har ikke så lang tid igjen, sier Weng smilende til NRK før den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen.

– Det hadde vært moro å slå henne litt. Hun har vunnet så mye, så det begynner kanskje å være på tide at vi andre slår henne litt, legger hun til.

Føler seg gammel

Hun innrømmer at hun gjerne skulle vært ung og lovende fortsatt.

– Jeg begynner å bli gammel. Sammenlignet med Marit er jeg elleve år yngre, men jeg tenkte på det her om dagen at jeg er faktisk 26, og ikke 18 år lenger. Selv om jeg hele tiden har følt meg som en 18-åring, så er jeg ikke det. Jeg skulle gjerne vært 18 igjen.

– Nå er man plutselig mer erfaren, jeg liker bedre å være ung og lovende. Det er gøy, sier Weng.

Hun har hatt både opp- og nedturer denne sommeren.

– I år har det vært litt berg-og-dalbane. Jeg har hatt litt skader, som har gjort at jeg har trent litt annerledes. Jeg har syklet mer, og det kan være positivt. Jeg føler i hvert fall at jeg er blitt bedre i sykling, så kanskje jeg skal bytte gren ...

– Har noen triks

Hun flirer av sitt egen forslag. For noe er hun også blitt bedre på.

– Jeg føler jeg er blitt litt sterkere. Ellers er det mye av det samme. Men jeg har noen triks.

Weng, Falla og Østberg

FINE FORHOLD: Heidi Weng (f.v.), Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg testet løypene på Beitostølen torsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Hva slags triks?

– Det er ikke noe hokus pokus. Det er egentlig akkurat det samme, men det har fungert bra for meg så langt.

– Er du fornøyd med å være nummer to?

– Ja, egentlig. Jeg trives på andreplass.

Hun ler igjen. For det er ikke helt sant – åpenbart.

– Alle kjemper om det samme. Alle vil vinne. Det er ikke bare-bare, og man må jobbe for å få gode plasseringer. Man kan ikke være misfornøyd selv om man er nummer to, tre eller ti. Det er mange gode løpere, erkjenner Weng.

Siste nytt

 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Iversen rammet av omgangssyke

  Emil Iversen er nå, i likhet med Petter Northug, rammet av omgangssyke i Val Senales. – Vi følger situasjonen tett, tar alle forhåndsregler, sier landslagslege Øystein Andersen i en pressemelding søndag kveld.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal