Håvard Tvedten legger opp: – Takk for meg!

37-åringen gir seg som håndballspiller i Aalborg, og vender hjem til Norge etter 14 år i utlandet.

Ålborg, Danmark 20140112.Håvard Tvedten under håndballandskampen mellom Norge og Island i håndball-EM i Ålborg søndag. Norge tapte 31-26.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

GIR SEG: Håvard Tvedten gir seg som håndballspiller.

– I morgen starter sluttspillet her i Danmark. Det blir mine siste kamper for Aalborg Håndbold. Jeg har også besluttet at det vil sette punktum for min karriere som håndballspiller, sier Håvard Tvedten til NRK.

Kantspilleren var en av Norges viktigste spillere i en årrekke med 208 landskamper og 809 mål siden debuten i 2000.

– Jeg har utrolig mange gode minner fra årene som håndballproff, har blant annet hatt fantastiske ni år i Aalborg, og dette vil alltid være klubben i mitt hjerte, der jeg utviklet meg som både spiller og menneske, legger Tvedten til.

Håvard Tvedten og Patrick Sten Rowlands

EKSPERT: Tvedten var NRKs ekspertkommentator under siste EM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ønsker å avslutte på topp

Tvedten startet karrieren i Stord og slo gjennom som 18-åring. Etter det gikk han videre til Aalborg i 2002. Stjernevingen spilte senere i Spania for Ciudad de Logrono og Valladolid, før han returnerte til Aalborg i 2011.

– Nå er det tid for å se fremover, på de mulighetene som ligger utenfor parketten. Jeg og familien vender snuten hjemover til Norge til sommeren, etter 14 år i Spania og Danmark.

– Jeg vil takke familien, lagkamerater, motstandere, trenere, fans og mine sponsorer og alle som har hatt tro på meg siden jeg slo gjennom hjemme på Stord som 18-åring. Og aller mest en stor takk til Luka, Daniel og Guro som har inspirert meg og vært der gjennom både opp og nedturer, både når jeg har representert Norge og klubbene jeg har spilt for.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med sluttspillet der jeg skal gi alt for å bidra til at vi står igjen som danske mestere i min aller siste sesong for Aalborg Håndbold. Takk for meg.

Ekspertkommentator i NRK

Den siste tiden har Tvedten jobbet som håndballekspert i NRK. I EM var Tvedten blant annet til stede som ekspertkommentator.

Håvard Tvedten ser positivt på si nye rolle som håndballekspert.

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal