Håvard Tvedten legger opp: – Takk for meg!

37-åringen gir seg som håndballspiller i Aalborg, og vender hjem til Norge etter 14 år i utlandet.

Ålborg, Danmark 20140112.Håvard Tvedten under håndballandskampen mellom Norge og Island i håndball-EM i Ålborg søndag. Norge tapte 31-26.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

GIR SEG: Håvard Tvedten gir seg som håndballspiller.

– I morgen starter sluttspillet her i Danmark. Det blir mine siste kamper for Aalborg Håndbold. Jeg har også besluttet at det vil sette punktum for min karriere som håndballspiller, sier Håvard Tvedten til NRK.

Kantspilleren var en av Norges viktigste spillere i en årrekke med 208 landskamper og 809 mål siden debuten i 2000.

– Jeg har utrolig mange gode minner fra årene som håndballproff, har blant annet hatt fantastiske ni år i Aalborg, og dette vil alltid være klubben i mitt hjerte, der jeg utviklet meg som både spiller og menneske, legger Tvedten til.

Håvard Tvedten og Patrick Sten Rowlands

EKSPERT: Tvedten var NRKs ekspertkommentator under siste EM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ønsker å avslutte på topp

Tvedten startet karrieren i Stord og slo gjennom som 18-åring. Etter det gikk han videre til Aalborg i 2002. Stjernevingen spilte senere i Spania for Ciudad de Logrono og Valladolid, før han returnerte til Aalborg i 2011.

– Nå er det tid for å se fremover, på de mulighetene som ligger utenfor parketten. Jeg og familien vender snuten hjemover til Norge til sommeren, etter 14 år i Spania og Danmark.

– Jeg vil takke familien, lagkamerater, motstandere, trenere, fans og mine sponsorer og alle som har hatt tro på meg siden jeg slo gjennom hjemme på Stord som 18-åring. Og aller mest en stor takk til Luka, Daniel og Guro som har inspirert meg og vært der gjennom både opp og nedturer, både når jeg har representert Norge og klubbene jeg har spilt for.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med sluttspillet der jeg skal gi alt for å bidra til at vi står igjen som danske mestere i min aller siste sesong for Aalborg Håndbold. Takk for meg.

Ekspertkommentator i NRK

Den siste tiden har Tvedten jobbet som håndballekspert i NRK. I EM var Tvedten blant annet til stede som ekspertkommentator.

Håvard Tvedten ser positivt på si nye rolle som håndballekspert.

Siste nytt

 • Carlsen med sitt fjerde remis

  Nordmannen sitt fjerde parti i Sinquefield Cup enda også med remis. Motstandar var Sjakhrijar Mamedjarov frå Aserbajdsjan. Dette var Magnus Carlsen sitt 83 parti utan tap. 17 av 18 parti i turneringa har så langt enda utan ein vinnar. Fabiano Caruane leiar turneringa.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ajax i trøbbbel

  Laget som sist sesong spelte seminfinale i meisterligaen, sleit i periodar borte mot Apoel i første kamp av siste runde av kvalifiseringa. Ajax klarte berre 0-0. Laget må difor vinne heime i Amsterdam neste veke for å ta seg til gruppespelet.

  Ajax
  Foto: - / AFP
 • Ruud videre etter ett sett

  Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina. Oppgjøret i Winston-Salem ble stoppet etter at Ruud hadde vunnet åpningssettet 6-1. Harris ga seg da med skade.

  ATP 250-turnering Kitzbühel
  Foto: JOHANN GRODER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal