NRK Meny
Normal

Håvard Tvedten legger opp: – Takk for meg!

37-åringen gir seg som håndballspiller i Aalborg, og vender hjem til Norge etter 14 år i utlandet.

Ålborg, Danmark 20140112.Håvard Tvedten under håndballandskampen mellom Norge og Island i håndball-EM i Ålborg søndag. Norge tapte 31-26.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

GIR SEG: Håvard Tvedten gir seg som håndballspiller.

– I morgen starter sluttspillet her i Danmark. Det blir mine siste kamper for Aalborg Håndbold. Jeg har også besluttet at det vil sette punktum for min karriere som håndballspiller, sier Håvard Tvedten til NRK.

Kantspilleren var en av Norges viktigste spillere i en årrekke med 208 landskamper og 809 mål siden debuten i 2000.

– Jeg har utrolig mange gode minner fra årene som håndballproff, har blant annet hatt fantastiske ni år i Aalborg, og dette vil alltid være klubben i mitt hjerte, der jeg utviklet meg som både spiller og menneske, legger Tvedten til.

Håvard Tvedten og Patrick Sten Rowlands

EKSPERT: Tvedten var NRKs ekspertkommentator under siste EM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ønsker å avslutte på topp

Tvedten startet karrieren i Stord og slo gjennom som 18-åring. Etter det gikk han videre til Aalborg i 2002. Stjernevingen spilte senere i Spania for Ciudad de Logrono og Valladolid, før han returnerte til Aalborg i 2011.

– Nå er det tid for å se fremover, på de mulighetene som ligger utenfor parketten. Jeg og familien vender snuten hjemover til Norge til sommeren, etter 14 år i Spania og Danmark.

– Jeg vil takke familien, lagkamerater, motstandere, trenere, fans og mine sponsorer og alle som har hatt tro på meg siden jeg slo gjennom hjemme på Stord som 18-åring. Og aller mest en stor takk til Luka, Daniel og Guro som har inspirert meg og vært der gjennom både opp og nedturer, både når jeg har representert Norge og klubbene jeg har spilt for.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med sluttspillet der jeg skal gi alt for å bidra til at vi står igjen som danske mestere i min aller siste sesong for Aalborg Håndbold. Takk for meg.

Ekspertkommentator i NRK

Den siste tiden har Tvedten jobbet som håndballekspert i NRK. I EM var Tvedten blant annet til stede som ekspertkommentator.

Håvard Tvedten ser positivt på si nye rolle som håndballekspert.

Siste nytt

  • Dan Martin til UAE Team Emirates

    Dan Martin har signert for Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengens lag UAE Team Emirates.

    Iren som endte på sjetteplass i årets Tour de France kommer fra Quick-Step Floors og har ifølge lagets egne hjemmesider knyttet seg til laget de to neste årene.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart