NRK Meny
Normal

Spiller seg gjennom smertene

Norges største kvinnefotballstjerne, Caroline Graham Hansen, sliter med «jumpers knee», med under tre måneder igjen til VM i Canada.

Caroline Graham Hansen

Caroline Graham Hansen tøyer ut i under en treningssamling med landslaget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

For 20 år gamle Caroline Graham Hansen står høydepunktene i kø denne våren. Klubben hennes Wolfsburg skal spiller kvartfinale i mesterligaen kommende uke, og til sommeren er det VM i Canada. Da passer det dårlig med kneproblemer.

Følg Toppseriens kickoff klokka 13.00.

Graham Hansen sliter med «jumpers knee», en belastningslidelse som er vanskelig å helbrede. Den beste kuren er normalt sett hvile, og det tillater ikke programmet hennes.

Caroline Graham Hansen spiller fotball

Caroline Graham Hansen i aksjon for Wolfsburg mot gamleklubben Stabæk i mesterligaen høsten 2014.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Kneet trenger tid, og jeg må bare finne en vei som fungerer for meg, og så håpe at det rekker til VM, sier hun i et intervju med NRK. For først etter VM har Graham Hansen planlagt å ha en lengre pause for å gi kneet hviletiden det behøver.

Håper på spilletid

Graham Hansen har vokst fram som en av Norges viktigste spillere, og er blitt en rutinert landslagsspiller til tross for at hun bare er 20 år gammel. I sommer signerte hun for Wolfsburg, og nå venter sesonginnspurten for klubben som har vunnet mesterligaen de to siste årene.

Hvis hun kneet er friskt nok til at hun får delta.

– Jeg håper på det. Jeg har hatt en bra treningsuke den uka som var nå, så jeg håper det holder for å få være med på de kampene som kommer, sier hun og fortsetter.

– Jeg trener litt alternativt, men det er egentlig smertene som styrer hvor mye jeg kan trene. Så lenge smertene er greie, kan jeg trene så mye jeg vil, forteller hun.

Vil rekke VM

Allikevel er det ingen tvil om at 20-åringen er hemmet av problemene. Nylig måte hun kaste inn håndkledet og droppe deltakelse for Norge i Algarve cup.

Wolfsburg-proffen tror imidlertid ikke at det blir tilfelle i Canada i sommer.

– Skjer det, så skjer det, det er ikke verdens undergang. Jeg tenker at jeg har en lang karriere og at man må ta tiden til hjelp, men det at jeg mister VM tror jeg ikke skjer. Man får til det man vil, smiler hun.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Tromsø - Odd
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Cupen: Semifinale, Molde - Lillestrøm
Semifinale i cupen, menn
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Etter Kamp
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm