Haaland scoret ni(!) da Norge vant 12–0

LUBLIN/OSLO (NRK): Erling Braut Haaland scoret ni(!) mål og satte VM-rekord mot Honduras. Dermed kan Norge fortsatt gå til sluttspillet i U20-VM.

Det ble målbonanza i Polen da Norge møtte Honduras.

Det ble målbonanza i Polen da Norge møtte Honduras.

Laster innhold, vennligst vent..

Erling Braut Haaland hadde ikke scoret i U20-VM før kampen mot Honduras.

Men allerede da første omgang av den siste gruppespillskampen var over, var han toppscorer i hele mesterskapet.

– Gutta er revansjesugne. Vi scorer tidlig og får litt ketchupeffekt, oppsummerte Norges trener, Pål Arne «Paco» Johansen allerede etter den første omgangen.

Det var mildt sagt en underdrivelse.

 • Se målene øverst i artikkelen.

Flere VM-rekorder

For det norske laget var fullstendig overlegne mot Honduras. De slo også rekorden for den største seieren i et U20-VM noensinne.

Brasil hadde tidligere rekorden, med sin 10–0 seier mot Belgia i 1997. Norge vant altså 12–0 til slutt.

I tillegg satte Erling Braut Haaland en individuell VM-rekord.

Spissen satte så godt som alle mulighetene han fikk i kampen, og scoret til slutt hele ni(!) mål. Dermed knuste Haaland også rekorden for flest antall mål i én og samme U20-VM-kamp.

Erling Braut Haaland

NI MÅL: Erling Braut Haaland herjet med Honduras.

Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK

– Vi klarte endelig å få ut det vi kan og har inne, sier en fornøyd Haaland etter kampen.

– Hva er det som gjør at det løsner i dag?

– Vi klarte å spille ballen til meg, smiler Haaland.

– Nei da, vi spiller vårt spill, da ser du hvordan det går. Jeg skulle gjerne hatt tosifret selv, jeg skal ikke nekte for det, men det ble ni og jeg er fornøyd.

Den tidligere rekorden var det brasilianske Adailton som hadde fra da han scoret seks mål mot Sør-Korea i 1997-utgaven av turneringen.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras.

KAMPENS STORE SPILLER: Braut Haaland satte individuell VM-rekord med sine mål, og var samtidig med på den største seieren noensinne i et U20-VM.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Han slutter aldri å score. Han har mye inne. Det er godt å se. Han har slitt med å få det ut i det to første kampene, men nå ser vi hva han og vi har inne. Han er en jævlig spiss å møte, smiler Norges kaptein, Leo Østigård.

Dermed er Haaland også toppscorer i turneringen, med tre ganger så mange mål som Amadou Sagna fra Senegal og Juan Camilo Hernández fra Colombia.

Treneren er naturligvis svært fornøyd.

– Det var deilig for gutta å få vist frem den fotballen vi ønsker å stå for, en positiv, angrepsrettet fotball. Vi traff bra på både taktikk og laguttak. Mange av spillerne fikk vist seg fra sin beste side. Det var godt etter to kamper hvor både jeg og gutta må se oss litt i speilet etter. Denne kampen kan vi være bekjente av, sier «Paco».

Fire treere går videre

Med storseieren lever også sluttspillhåpet for det norske laget.

I U20-VM er det nemlig slik at de fire beste treerne går videre til sluttspill. Norge tapte sine to første kamper, og måtte dermed vinne mot Honduras.

Samtidig måtte man gjøre noe med målforskjellen. Norge hadde sluppet inn fem, og kun scoret ett, før tredje gruppespillskamp.

Historien har vist at tre poeng og null i målforskjell ofte har vært nok til å gå videre i VM.

– Vi får håpe ting går vår vei, vi har i hvert fall gjort vår jobb, sier Østigård.

Etter torsdagens kamp ligger Norge dermed godt foran det som tidligere har vært nødvendig. Samtidig er det ikke sikkert at Norge går videre. Alt avhenger av hvordan det går i de andre gruppene. Norge er foreløpig den tredje beste treeren i mesterskapet.

– Om vi går videre, så går vi videre. Om vi ikke går videre, avslutter vi med stolthet. Vi er stolte uansett, sier Haaland.

Dersom Norge skal gå videre må to av tre følgende scenarioer skje:

 1. USA eller Nigeria må tape sin siste kamp i gruppe D.
 2. Panama må ikke slå Saudi-Arabia i gruppe E.
 3. Sør-Korea eller Portugal må tape sin siste kamp i gruppe F.

Siste nytt

 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK
 • Mistenker over 100 dopingsaker

  Så langt har flere enn 100 saker med mistenkt doping hos russiske idrettsutøvere dukket opp som følge av analyser av prøver fra antidopinglaboratoriet i Moskva, skriver NTB.

  Det fortalte president Craig Reedie i Verdens antidopingbyrå (WADA) i forbindelse med Den internasjonale olympiske komités (IOC) sesjon i Lausanne onsdag.

  WADA
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Wan-Bissaka klar for United

  Aaron Wan-Bissaka skal være klar for Manchester United, det melder BBC. 21-åringen kommer fra Crystal-Palace og vil angivelig gjennomføre den obligatoriske medisinske testen i løpet av kort tid. United må ut med omtrent 540 millioner kroner for å sikre seg tjenestene til høyrebacken.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal