Hopp til innhold

Historiske Eckhoffs forvandling forbauser eksperten: – Det er utrolig å se på

POKLJUKA/OSLO: Rekordjagende Tiril Eckhoff tok sitt tredje VM-gull i de slovenske skoger. Forandringen overrasker NRKs eksperter.

Tiril Eckhoff, VM i Pokljuka

JUBEL: Tiril Eckhoff med medaljen i hånda.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Gull, gull, gull! Verdensmesteren heter Tiril Eckhoff! Roper kommentator Andreas Stabrun Smith.

Tiril Eckhoff gjorde aldri noen store feil og ble dermed første kvinne siden 2011 til å ta tre seirer på rad i et VM, etter at blandet stafett ble innført som første disiplin på programmet.

– Det var veldig, veldig gøy. Det var skikkelig skiskyting. Det var ikke perfekt, men jeg fikk en kant inn på siste der, sier Eckhoff til NRK.

Utrolig forandring

VM i Anterselva i fjor var et skuffende mesterskap for Tiril Eckhoff. Plasseringene lot vente på seg, og hun havnet lagt bak på flere av dem.

Dette året har det snudd fullstendig. Nå virker det som om det er en totalt forandret Eckhoff som stiller til start. Til tross for to bom, var hun utrolig kjapp med skyteseriene sine.

Ola Lunde

IMPONERT: NRKs skiskytterekspert Ola Lunde

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg er veldig imponert, hun er så bestemt. Se på skyterytmen og tiden. Det er en helt annen tid enn vi har sett tidligere. Det er utrolig å se på, og veldig morsomt, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Mye motgang møtte Eckhoff i fjor.

– Det er fantastisk når det klaffer på den måten som det gjør nå. I alle fall for meg, når man får mange medaljer og får flyt, så tenker man over alle de ensomme treningstimene hvor man har jobbet hardt. Det er veldig verdt det, sier Emil Hegle Svendsen i NRKs vinterstudio.

Også Ola Lunde gleder seg over at Eckhoff har klart å slå tilbake etter mange nedturer.

Det imponerer meg så voldsomt, at hun er så fokusert. Hun har lagt ned så mange treningstimer, og hatt så mye motgang. Det er stort, med tanke på det VM-et hun hadde i fjor, sier han.

En «streber»

I forkant av denne sesongen uttalte Eckhoff at selvtilliten ikke var på topp. Motgangen hun har møtt, mener hun at har gjort henne sterkere.

– Det er veldig deilig å kunne vise at om man bare står på så kan det gå til slutt. Jeg er en streber og nå klarte jeg det.

– Hva har motgangen gjort med deg?

– Jeg tror man blir mye tøffere av det, og så vokser man av alle de kamelene man treffer. Det svir like mye når det går dårlig, men så er det ekstra deilig når man treffer, sier hun.

Tiril Eckhoff vinner jaktstart i VM 2021

STOLT: Gull nummer tre dette året er et faktum.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Etter søndagens jaktstart så det virkelig ut som tryggheten var tilbake. Det påpeker hun henger sammen med prestasjonene som har kommet på rekke og rad denne sesongen.

Åtte seirer står hun med nå, og så mange har hun aldri tatt i løpet av en sesong før. Sesongen 2020/21 føyer seg inn som et rekord år for Fossum-kvinnen.

– Det er jo litt sånn i skiskyting. Når du er oppe på bølgen går det bra, men når du er langt nede så er du langt ute i havet et sted, sier Eckhoff.

– Følte du deg trygg på siste runde?

– Nei, det gjorde jeg ikke, men jeg tenkte at «nå tar jeg sjansen» og hadde fullt fokus på å treffe blink. I dag var jeg god til å holde fokuset, fortsetter hun.

Meldte seg ut av gullkampen

Søndagens VM-jaktstart viste seg å bli en fullverdig duell mellom franske Anaïs Chevalier-Bouchet, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland.

Den duellen tok Eckhoff klart, etter å ha skutt fullt på siste stående skyting. Den franske skytteren mistet teten totalt da hun måtte ut i strafferunder, og dermed tok østerrikske Theresa Hauser over sølvet.

Olsbu Røiseland var lenge med i kampen, men fikk ett bom på siste stående skyting, og skjøt seg dermed ut av gullkampen.

Marte Olsbu Røiseland etter jaktstart i VM 2021

NEDERLAG: Resultatene har latt vente på seg denne sesongen for Marte Olsbu Røiseland.

Foto: Primoz Lovric / NTB

En niendeplass ble den brutale realiteten for kvinnen fra Froland.

– Jeg er ikke så veldig fornøyd med det. Jeg var skikkelig innstilt på at i dag skulle jeg jakte. Det fungerte bra i starten og gjør det bra på liggende, men så får jeg bom på stående. Da blir jeg for anspent på siste. Da blir det to bom. Jeg er langt unna i dag, sier Olsbu Røiseland til NRK og fortsetter:

– Det er skikkelig kult med Tiril som tar det igjen. Det er veldig imponerende.

– Har du noen råd til henne?

– Det er bare å flyte videre. Hun er i dytten og må bare fortsette å ha det gøy, så blir dette veldig bra, avslutter Røiseland.

Se den komplette resultatlista under:

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal