Fortsetter samarbeidet med eks-landslagssjefen

– Han har vært helt avgjørende for meg, sier Ole Einar Bjørndalen (40) om Roger Grubben.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen har i en årrekke samarbeidet tett med Roger Grubben. Nå gir Grubben seg som landslagssjef.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Roger Grubben har bestemt seg for å slutte som landslagstrener etter årets sesong. Det betyr derimot ikke at samarbeidet mellom Grubben og Ole Einar Bjørndalen tar slutt. De har hatt et tett samarbeid gjennom mange år og suksesstreneren har hjulpet Bjørndalen til mange medaljer.

– Han har vært helt avgjørende for meg. Det er han som kjenner meg best av alle trenere. Han har fulgt meg gjennom mange år, vi kommuniserer veldig godt sammen og han har god kontroll på hva jeg trenger av trening, skryter Bjørndalen.

- Begynner å bli litt sliten

I helga gikk NM i skiskyting av stabelen på Voss og det ble det siste mesterskapet med Grubben som landslagstrener. Grubben er full av lovord om eleven Ole Einar.

Roger Grubben

Roger Grubben sier at han og Bjørndalen fortsatt kommer til å ha kontakt i fremtiden.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Han har en motivasjon av en annen verden og bare gyver på hver dag. Skal man jobbe tett med han må man ha en motivasjon som matcher hans. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt sliten nå, sier Grubben med glimt i øyet.

Selv om han nå gir seg på landslaget, slipper ikke Grubben helt unna den 40 år gamle skiskytteren.

– Det eneste jeg vet er at jeg kommer til å ha kontakt med Roger, sier Bjørndalen, som er usikker på hvor tett han kommer til å samarbeide med landslaget fremover.

– De neste ukene blir det lagt en plan for hvordan landslaget blir. Hvis det blir veldig bra, blir jeg selvsagt med landslaget, men jeg kommer helt sikkert til å fortsette å samarbeide med Roger også.

Vil holde kontakten

Og Grubben er bare positiv til å rådgi Bjørndalen i fremtiden også, selv om han er ferdig på landslaget. Han sier at det er spennende å diskutere skiskyting med den rutinerte skiskytteren.

– Det er ikke slik at jeg må ha en kontrakt og få betalt for å prate med Ole Einar. Vi kommer nok til å ha en dialog om hva som kan være lurt å gjøre fremover. Jeg har ikke tenkt til å slutte å ta telefonen når han ringer, smiler Grubben.

Siste nytt

 • Engen og Minde semifinaleklare

  Med Ingrid Syrstad Engen og Kristine Minde fra start vant Wolfsburg komfortabelt 3-0 over 2.-divisjonslaget Gütersloh i den tyske cupens kvartfinale.

  I semifinalen venter nok et 2.-divisjonslag i Arminia Bielefeld, som sensasjonelt slo ut Sand i kvartfinalen.

  Semifinalene spilles 10. og 11. juni, finalen 4. juli.

  Engen
  Foto: Peter Morrison/AP Photo
 • Forren vurderer «lokkende» tilbud

  Avisen Expressen hevder at Vegard Forren har et tilbud fra IFK Göteborg. Til Nettavisen sier midtstopperen at han har et konkret tilbud han vurderer.

  Forren vil ikke si hvilken klubb eller liga det er snakk om.

  – Jeg har et tilbud jeg vurderer. Jeg skal ta en god prat med familien om det, sier Forren til Nettavisen.

  Den svenske avisen Expressen skrev onsdag at IFK Göteborg har tilbudt Forren kontrakt og at han har fått frist til slutten av uken med å svare.

  Forrens kontrakt med Molde ble forrige uke avsluttet på grunn av en personalsak. Han har i intervju med TV 2 og Romsdals Budstikke vært åpen om sine spilleproblemer og om at han lånte penger fra Moldes botkasse for å gjøre opp spillegjeld.

  rRPXsMGLtcE
  Foto: Terje Bendiksby
 • Haaland usikker til Hertha-kampen

  Erling Braut Haaland fikk også onsdag behandling mens lagkameratene trente, men Borussia Dortmund har ikke gitt opp å få ham på banen mot Hertha Berlin.

  Det melder flere tyske medier onsdag ettermiddag, deriblant lokalavisa Ruhr Nachrichten og velrenommerte Kicker.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet.

  Ifølge Kicker er det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn.

  DGHWt6lkdpE
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal