NRK Meny
Normal

Fortsetter samarbeidet med eks-landslagssjefen

– Han har vært helt avgjørende for meg, sier Ole Einar Bjørndalen (40) om Roger Grubben.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen har i en årrekke samarbeidet tett med Roger Grubben. Nå gir Grubben seg som landslagssjef.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Roger Grubben har bestemt seg for å slutte som landslagstrener etter årets sesong. Det betyr derimot ikke at samarbeidet mellom Grubben og Ole Einar Bjørndalen tar slutt. De har hatt et tett samarbeid gjennom mange år og suksesstreneren har hjulpet Bjørndalen til mange medaljer.

– Han har vært helt avgjørende for meg. Det er han som kjenner meg best av alle trenere. Han har fulgt meg gjennom mange år, vi kommuniserer veldig godt sammen og han har god kontroll på hva jeg trenger av trening, skryter Bjørndalen.

- Begynner å bli litt sliten

I helga gikk NM i skiskyting av stabelen på Voss og det ble det siste mesterskapet med Grubben som landslagstrener. Grubben er full av lovord om eleven Ole Einar.

Roger Grubben

Roger Grubben sier at han og Bjørndalen fortsatt kommer til å ha kontakt i fremtiden.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Han har en motivasjon av en annen verden og bare gyver på hver dag. Skal man jobbe tett med han må man ha en motivasjon som matcher hans. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt sliten nå, sier Grubben med glimt i øyet.

Selv om han nå gir seg på landslaget, slipper ikke Grubben helt unna den 40 år gamle skiskytteren.

– Det eneste jeg vet er at jeg kommer til å ha kontakt med Roger, sier Bjørndalen, som er usikker på hvor tett han kommer til å samarbeide med landslaget fremover.

– De neste ukene blir det lagt en plan for hvordan landslaget blir. Hvis det blir veldig bra, blir jeg selvsagt med landslaget, men jeg kommer helt sikkert til å fortsette å samarbeide med Roger også.

Vil holde kontakten

Og Grubben er bare positiv til å rådgi Bjørndalen i fremtiden også, selv om han er ferdig på landslaget. Han sier at det er spennende å diskutere skiskyting med den rutinerte skiskytteren.

– Det er ikke slik at jeg må ha en kontrakt og få betalt for å prate med Ole Einar. Vi kommer nok til å ha en dialog om hva som kan være lurt å gjøre fremover. Jeg har ikke tenkt til å slutte å ta telefonen når han ringer, smiler Grubben.

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge