NRK Meny
Normal

Fortsetter samarbeidet med eks-landslagssjefen

– Han har vært helt avgjørende for meg, sier Ole Einar Bjørndalen (40) om Roger Grubben.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen har i en årrekke samarbeidet tett med Roger Grubben. Nå gir Grubben seg som landslagssjef.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Roger Grubben har bestemt seg for å slutte som landslagstrener etter årets sesong. Det betyr derimot ikke at samarbeidet mellom Grubben og Ole Einar Bjørndalen tar slutt. De har hatt et tett samarbeid gjennom mange år og suksesstreneren har hjulpet Bjørndalen til mange medaljer.

– Han har vært helt avgjørende for meg. Det er han som kjenner meg best av alle trenere. Han har fulgt meg gjennom mange år, vi kommuniserer veldig godt sammen og han har god kontroll på hva jeg trenger av trening, skryter Bjørndalen.

- Begynner å bli litt sliten

I helga gikk NM i skiskyting av stabelen på Voss og det ble det siste mesterskapet med Grubben som landslagstrener. Grubben er full av lovord om eleven Ole Einar.

Roger Grubben

Roger Grubben sier at han og Bjørndalen fortsatt kommer til å ha kontakt i fremtiden.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Han har en motivasjon av en annen verden og bare gyver på hver dag. Skal man jobbe tett med han må man ha en motivasjon som matcher hans. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt sliten nå, sier Grubben med glimt i øyet.

Selv om han nå gir seg på landslaget, slipper ikke Grubben helt unna den 40 år gamle skiskytteren.

– Det eneste jeg vet er at jeg kommer til å ha kontakt med Roger, sier Bjørndalen, som er usikker på hvor tett han kommer til å samarbeide med landslaget fremover.

– De neste ukene blir det lagt en plan for hvordan landslaget blir. Hvis det blir veldig bra, blir jeg selvsagt med landslaget, men jeg kommer helt sikkert til å fortsette å samarbeide med Roger også.

Vil holde kontakten

Og Grubben er bare positiv til å rådgi Bjørndalen i fremtiden også, selv om han er ferdig på landslaget. Han sier at det er spennende å diskutere skiskyting med den rutinerte skiskytteren.

– Det er ikke slik at jeg må ha en kontrakt og få betalt for å prate med Ole Einar. Vi kommer nok til å ha en dialog om hva som kan være lurt å gjøre fremover. Jeg har ikke tenkt til å slutte å ta telefonen når han ringer, smiler Grubben.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert