Ekholm: - Jeg gir opp verdenscupen

Svenske Helena Ekholm mistet ledelsen i verdenscupen da den vanligvis sikre skytteren pådro seg tre bom på sprinten. Nå gir hun opp å vinne verdenscupen.

Video Ekholm gir opp verdenscupen

Tora Berger

Tora Berger endte på 2. plass.

I torsdagens konkurranse kastet Kaisa Mäkäräinen (nr. 19) og Helena Ekholm (38. plass) bort verdifulle poeng i verdenscupen, mens konkurrentene Magdalena Neuner og Tora Berger tok kraftig innpå duoen.

- Dette vil jeg bare glemme, sa svensken etter konkurransen.

Se oppdatert liste verdenscupen totalt nederst i artikkel

Nå sier Ekholm at hun ikke vil greie å vinne verdenscupen sammenlagt.

- Jeg tror det blir vanskelig. Jeg føler meg sliten i kroppen, og det tror jeg ikke kommer til å endre seg på to dager, sa en skuffet Ekholm til SVT, ifølge Expressen.

Artikkelen fortsetter

Video Tora Berger gikk inn til andreplass på sprinten

Berger: - Kan bli moro i jaktstarten

Tora Berger gikk inn til en 2. plass på sprinten i verdenscupavslutningen i skiskyting i Holmenkollen torsdag.

Tyske Magdalena Neuner ble for sterk for Tora Berger denne gangen. Med en strafferunde og suveren langrennstid, gikk hun inn hele 31,3 foran Norges beste skiskytter på kvinnesiden.

Berger har imidlertid håp om revansje på jaktstarten.

- Neuner har gått veldig bra, men jeg føler at jeg er nærmere henne nå enn jeg var i forrige uke, og dette kan bli moro i jaktstarten på lørdag også, sa Berger, som fyller 30 år fredag.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland kom på 3. plass med to strafferunder - 46,1 bak Neuner.

Rask sisterunde

Tora Berger begynte bra i Holmenkollen og skjøt fullt hus på første skyting, men pådro seg en strafferunde på stående.

Magdalena Neuner

Magdalena Neuner ble for sterk torsdag for Berger torsdag.

Berger gikk imidlertid bra i sporet på den siste runden, og gikk inn til foreløpig ledelse, men Neuner var det altså ingen som kunne gjøre noe med.

- Jeg syntes det var litt tungt i dag, men jeg prøvde å gjøre mitt beste, sier Berger.

Godt renn av Horn

Fanny Welle-Strand Horn var dagens norske overraskelse i Holmenkollen. Hun skjøt fullt hus, og endte på en fin 9. plass.

Det er den beste plasseringen oslojenta har sikret seg i verdenscupen noensinne.

- Jeg var offensiv fra start og klarte å holde farta til mål, selv om det var et slit på sisterunden, sa Welle Strand til NRK.

- Det var skikkelig gøy, det var bare å henge seg på.

Saken fortsetter

Video Gikk inn til bestenotering i verdenscupen

Feilfritt av Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland skjøt feilfritt på sprinten, men var for treg i sporet. Hun endte på 12. plass, 1,07,7 bak vinneren.

Synnøve Solemdal pådro seg en strafferunde på både liggende og stående, og endte på 44. plass.

Før helgens avslutningsrenn er det nå helt jevnt i toppen av verdenscupen. Mäkäräinen leder, med Ekholm like bak. Neuner er på 3. plass. Tora Berger er på 4. plass.

• Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde

Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

• Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • 4.-divisjonslag sjokkerte Viking – reddet av Salvesen

– Me e for go for Viking. Me ska ta dette, det er eg sikker på!

Meldingen satt løst da Torvastad-forsanger Håvard Førre ble intervjuet rundt timen ut i kampen, like etter at Roy Miljeteig snudde kampen for vertene.

Stillingen viste 3–2 til den vesle klubben fra Karmøy.

For selv om Viking tok komfortabelt ledelsen 2–0 mot 4.divisjonslaget som sendte Haugesund ut av cupens første runde, var det ikke over:

* 45+1 minutter: Georg Grønningen reduserer til 1–2

* 48 minutter: Fredrik Lippestad utligner til 2–2

* 53 minutter: Miljeteig snur kampen til 3–2

– Hva er det Viking driver med?

NRK-ekspert Carl-Erik Torp satt rystet i studio.

– Det er veldig vanskelig å forstå. De hadde full kontroll. Jeg klarte ikke å se at de var over midten de første 40 minuttene, sa Torp på direkten.

Viking forsøkte å påvirke stillingen med et firerbytte etter drøyt timen spilt. Kort tid etter kunne de puste ut.

Utligningen til 3–3 kom fra Simen Kvia-Egeskog.

På tampen satte Lars-Jørgen Salvesen 4–3 på straffespark.

Målet berget han Stavanger-klubben fra en real flause.

Fotballekspert Jonas Grønner må tatovere seg etter han tapte et veddemål på direkten.