Dommer trekker seg etter hets: – Urovekkende

Hoveddommer Roy Stian Hansen trekker seg fra å dømme NM-finalene i ishockey på grunn av hets mot ham selv og familien.

Ishockey

TREKKER SEG: Bildet er fra en kampene i finaleserien mellom Frisk Asker og Storhamar.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hansen skulle etter planen dømme kveldens oppgjør mellom Frisk Asker og Storhamar.

– Engasjement og følelser rundt dommeravgjørelser under kampene er en hverdag dommerne er trent til å tåle, og forberedt på. At dette engasjementet av enkelte flyttes ut av isen er urovekkende, sier ishockeypresident Tage Pettersen i en pressemelding.

– Vi aksepterer ikke hets av verken spillere eller dommere, og det er urovekkende at dette kommer fra vår egen hockeyfamilie i tillegg til engasjerte supportere.

Hansen sier til NRK at det å trekke seg som dommer var en tøff avgjørelse å ta .

– Det har vært en vanskelig situasjon, men når det går utover andre enn deg selv, så er ikke valget så vanskelig å ta, sier han.

– Det er alvorlig

Hockeypresident Tage Pettersen mener det er svært alvorlig at Hansen føler seg tvunget til å trekke seg fra oppgjøret.

– Her har man dratt strikken altfor langt, sier han til NRK.

– Jeg kan bekrefte at han trekker seg på grunn av presset som har vært på hans nærmeste familie og ham selv. Det er alvorlig. Det er ikke uvanlig at dommerne får kritikk for avgjørelser under kamp og etterpå, men her har det eskalert altfor langt og lengre enn vi kan akseptere, sier ishockeypresidenten.

En annullering av et Storhamar-mål i den femte kampen mellom de to lagene er blant situasjonene som har skapt reaksjoner. Ishockeyforbundet står på at avgjørelsen var korrekt.

– Ut ifra dommerfaglige vurderinger og hensyn tatt gjeldende reglement, er det konkludert fra NIHF side at den aktuelle annulleringen i finale 5 var korrekt og jeg er glad at annulleringen også sett i ettertid var riktig, sier ishockeypresidenten.

Han legger til at Roy Stian Hansen har vært en av forbundets mest benyttede dommere i årets sluttspill.

– Kan det bli aktuelt med sanksjoner?

– Vi vil sette oss ned for å vurdere situasjonen og se hvilke reaksjonsmønster vi kan spille på, sier han til NRK.

– Helt uakseptabelt

Storhamar-trener Fredrik Söderström var blant dem som var knallhard etter at laget fikk et mål som kunne avgjort den femtefinalekampen annullert. Han er tydelig på at det finnes grenser for hva man sier til dommerne.

– Hets eller trusler er helt uakseptabelt. Det er helt klart. Hets og trusler må også skilles fra kritikk, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Den avgjørende kampen mellom de to lagene spilles i kveld. Det er foreløpig ikke klart hvem som dømmer mandagens oppgjør, som er det sjette i finaleserien som Frisk Asker leder 3-2.

Siste nytt

 • Start-spiller koronasmittet

  IK Start har valgt å utsette dagens treningsøkt etter at de fikk vite at en spiller i troppen er koronasmittet. Det melder klubben selv på sine nettsider.

  Det er enkelte spillere som har vært i kontakt med vedkomne før den positive prøven, og de må nå i karantene.

  Alle A-lagsspillere er i dag sendt hjem i karantene mens det kartlegges om det er flere i og rundt klubben som har vært i nærkontakt med vedkommende.

  Eliteserien 2020 Start - Haugesund 5-1
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Ny skuffelse for Jansrud

  Kjetil Jansrud har mye ansvar å bære på sine skuldre frem mot VM. Både Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted er ute med skade, og dermed er det veteranen som seiler opp som Norges håp i fartsrennene i VM.

  Men i Kitzbühel har Jansrud slitt med å prestere. Fredag og søndag ble det svake resultater i utfor, mens under mandagens super-G kjørte han ut tidlig i løpet.

  – Jeg prøvde å være aggressiv i dag. Men jeg fikk problemer med en gang og da forplantet det seg bare hele veien. Så forsvant jeg ut av sporet og kjørte ut, sa Jansrud til NRK etter å ha kommet ned i målområdet.

  Vincent Kriechmayr ligger an til å vinne rennet når alle de antatt beste har vært i aksjon.

  Gårsdagens overraskelsesmann, Henrik Røa, kommer på startnummer 48.

  Alpine Skiing - Men's Super-G
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Bekreftet: Lampard har fått sparken

  Frank Lampard har fått sparken som Chelsea-manager. Det bekrefter klubben selv i en pressemelding.

  – Dette er en veldig vanskelig avgjørelse for klubben. Spesielt siden jeg har et utmerket personlig forhold til Frank, og jeg har enormt stor respekt for ham, sier Chelsea-eier Roman Abramovich i en uttalelse.

  Dermed forlater Lampard klubben han spilte mesteparten av sin karriere i. Han tok over Chelsea sommeren 2019, men har slitt med å levere gode nok resultater denne sesongen. For øyeblikket er Chelsea helt ende på en niendeplass på tabellen.

  Det var Telegraph som først meldte om sparkingen mandag formiddag.

  Ifølge The Athletic er det den tyske treneren Thomas Tuchel som tar over. Tuchel ble nylig sparket fra jobben i PSG.

  Lampard
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal