Dette er jenta Norge må stoppe

Romanias storscorer Christina Neagu er tilbake på det rumenske landslaget. Det kan være dårlig nytt for Norge, som møter nettopp Romania når håndball-EM begynner søndag.

Christina Neagu

Christina Niagu under EM i 2010, det året hun var verdens beste. Siden har dn rumenske stjerna vært mye skadet, men nå er hun tilbake for fullt, og kan bli mer enn en håndfull for det norske laget i EM-åpningen søndag

Foto: HENNING BAGGER / Afp

– Hun er hovedpersonen på det rumenske laget, og det laget er godt, sier Sorina Teodorovic til NRK.

Neagu er stjernen som er tilbake etter et langt skadeavbrekk. I Romanias to siste oppkjøringskamper mot Tyskland ble det to seirer, 27-23 og 26-23. Neagu scoret 22 av de rumenske målene – 14 i den første, 8 i den andre kampen.

Hun var verdens beste spiller i 2010. Men hun har slitt mye med skader siden.

Nå er Christina Neagu imidlertid tilbake for fullt og i storform. I mesterligaen er hun nummer to på scoringsstatistikken med 41 mål.

Vellykket generasjonsskifte

– Hun er sterk og hun har rutine. Nå har hun også mye selvtillit, sier Teodorovic – selv født i Romania, men spilte for Østerrikes landslag. Hun har også spilt for flere norske klubber, og er nå lærer i Norge.

– Romania har vært gjennom et vellykket generasjonsskifte, og har gjort det veldig godt i turneringer i det siste. Men i mesterskap er det mer nerver, og det er veldig viktig å få en god start. Derfor blir kampen søndag sannsynligvis en nøkkelkamp, sier Sorina Teodorovic.

Resultatene i innledningsgruppa betyr mer enn bare spørsmålet om å bli blant de tre som går videre til hovedrunden.

Lagene tar med seg resultatene fra innbyrdes oppgjør, og da vil trolig resultatet fra søndagens kamp telle med.

– En nøkkelkamp

Norge møter seinere Ukraina og Danmark i innledningsgruppa. Norge har tapt fem av de seks siste kampene mot Danmark. Skjer det også i årets EM, kan Norge gå videre uten poeng, selv med seier over Ukraina.

– Det er derfor dette blir en nøkkelkamp. Om Norge skulle markere Neagu ut av kampen, må andre rumenske spillere ta ansvar. Det kan de godt gjøre, de har et godt lag. Men man vet aldri, i første kamp i et mesterskap er det mye som spiller inn – ikke minst det mentale, sier Teodorovic.

– Tror du Romania er medaljekandidat i år?

– De har et lag med en styrke som er god nok til det. Jeg tror som sagt starten av mesterskapet blir avgjørende, sier hun.

Hør kampen her søndag fra kl 18.15:

Norge- Romania.

Hør også Danmark - Ukraina søndag kl 20.30:

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Forslag om å flytte PL til Kina

  Fredag holder de 20 klubbene i engelske Premier League krisemøte. Én av dem skal ha foreslått å spille ferdig sesongen i utlandet, ifølge The Athletic.

  – Landet som stadig blir foreslått, er Kina. Det gir bare ikke mening. Det er en gal idé, og jeg tror den kommer til å bli tydelig avvist, sier en ikke navngitt klubbdirektør til nettavisen.

  Forslaget skal gå ut på at man flytter de gjenstående ni serierundene til et sted i verden der koronasmitten er på vei tilbake. Kina nådde virustoppen i februar og er et tryggere land å spille fotball i enn Storbritannia, hevder minst én Premier League-klubb. (NTB)

  Premier League - Manchester United v Manchester City
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Start permitterer 75 prosent

  Start er siste klubb i rekken av eliteserielag som har sett seg nødt til å permittere spillere som følge av koronakrisen. Sørlandsklubben opplyser at alle spillerne i A-stallen har mottatt permitteringsvarsel og er 75 prosent permittert.

  Kristiansand 20191201. Starts Damion Lowe (3 fra høyre) jubler etter å ha satt inn 1-0-målet under kvalifiseringskampen til Eliteserien i fotball mellom Start og KFUM på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
  Foto: Erik Schrøder
 • Medier:– Son fullfører verneplikten

  Ifølge engelske medier er Tottenham-stjerne Son Heung-Min dratt til Sør-Korea for å fullføre verneplikten i Premier League-pausen.

  Anerkjente The Guardian er en av avisene som mener å vite at det dreier seg om en fire uker lang verneplikt.

  Alle menn som er fysisk i stand til det skal avtjene toårig verneplikt i forsvaret i Sør-Korea. Son gjorde seg fortjent til å slippe unna den forpliktelsen da han var med å vinne Asia-mesterskapet i 2018. De fire obligatoriske ukene der er snakk om i dette tilfellet er visstnok et unntak som alle uansett må igjennom.

  Premier League - Aston Villa v Tottenham Hotspur
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal