NRK Meny
Normal

Bjørndalens suksesstrener skal hjelpe Domratsjeva til OL-gull

Da Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen viste seg sammen i dag gjorde Bjørndalen det klart at han skal gjøre alt for å hjelpe kona tilbake til topps.

Daria Domratsjeva trener på Sjusjøen

MENTOR OG TRENER: Darja Domratsjeva har fått Roger Grubben som trener og mentor.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Darja Domratsjeva er tilbake i trening etter at hun og Ole Einar Bjørndalen ble foreldre til lille Xenia tidligere i høst. Nå satser den 30 år gamle hviterussiske skiskyyteren frem til OL i Pyeongchang i 2018 med Bjørndalens mangeårige trener Roger Grubben.

Målet for årets sesong er å komme tilbake i konkurranse i januar, og den rette mannen for det er rutinerte Grubben.

– Jeg respekterer ham veldig som trener og jeg vet at han har mye erfaring, spesielt i min situasjon nå. Det er ikke mange trenere som har erfaring med løpere som er kommet tilbake etter fødsel, sier 30-åringen til NRK.

Uproblematisk

Grubben trener allerede juniorlandslaget til Norge. Skiskyttertreneren mener Domratsjeva-rollen ikke bør by på problemer, og har avklart problemstillingen med Norges Skiskytterforbund.

– Slik som jeg tenker det så vil hele skiskytter-verden og Norge ønske Daria velkommen tilbake. Hun er gift med Ole Einar og som et inkluderende og positivt forbund ønsker vi det. Det er klart at vi har en del å lære av henne. Vi ser det på som en vinn/vinn situasjon. Hun vil det beste for Ole Einar og det er i våre interesse, forklarer Grubben til NRK.

– Hvor lenge skal samarbeide foregå?

– Vi prøver å legge en plan frem til OL i Pyeongchang. Det er det som det er snakk om, forklarer Grubben.

Daria Domratsjeva trener på Sjusjøen med Ole Einar Bjørndalen

UTE I SPORET: Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen koste seg ute i sporet under trening på Sjusjøen.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Ingen betenkeligheter

Idrettssjef i Norges Skiskytterforbund Morten Aa Djupvik er enig med Grubben om at det er uproblematisk at han er mentor for hviterussiske Domratsjeva.

– Det tror jeg kommer til å gå veldig fint. Roger og Ole Einar har samarbeidet veldig fint i mange år. At Daria er med på lasset og kan bruke Roger som litt rådgiver tror jeg kan bli en vinn/vinn situasjon, sier Djupvik til NRK.

– Har du noen betenkeligheter at samtidig som han jobber for Norge, hjelper Tiril Eckhoffs argeste konkurrent?

– Vi ønsker å være åpne rundt treningen. Slik sett har vi ikke noe å skjule og antageligvis ikke så mange hemmeligheter heller, forteller Djupvik.

For Bjørndalen er det viktig at Domratsjeva kommer tilbake på toppnivå og lykkes. Nordmannen synes Grubben har den rette erfaringen for at hun skal komme tilbake på toppnivå, og ifølge Bjørndalen står det ikke på motivasjonen til Domratsjeva.

– Hun har ofret mye det siste året og var syk før det. Hun er veldig revansjelysten på å komme tilbake og trene godt. Det er lenge siden jeg har sett henne så motivert som hun er nå. Hun har en stor glede av å gå på ski igjen.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering