Hopp til innhold

Bjørndalens suksesstrener skal hjelpe Domratsjeva til OL-gull

Da Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen viste seg sammen i dag gjorde Bjørndalen det klart at han skal gjøre alt for å hjelpe kona tilbake til topps.

Daria Domratsjeva trener på Sjusjøen

MENTOR OG TRENER: Darja Domratsjeva har fått Roger Grubben som trener og mentor.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Darja Domratsjeva er tilbake i trening etter at hun og Ole Einar Bjørndalen ble foreldre til lille Xenia tidligere i høst. Nå satser den 30 år gamle hviterussiske skiskyyteren frem til OL i Pyeongchang i 2018 med Bjørndalens mangeårige trener Roger Grubben.

Målet for årets sesong er å komme tilbake i konkurranse i januar, og den rette mannen for det er rutinerte Grubben.

– Jeg respekterer ham veldig som trener og jeg vet at han har mye erfaring, spesielt i min situasjon nå. Det er ikke mange trenere som har erfaring med løpere som er kommet tilbake etter fødsel, sier 30-åringen til NRK.

Uproblematisk

Grubben trener allerede juniorlandslaget til Norge. Skiskyttertreneren mener Domratsjeva-rollen ikke bør by på problemer, og har avklart problemstillingen med Norges Skiskytterforbund.

– Slik som jeg tenker det så vil hele skiskytter-verden og Norge ønske Daria velkommen tilbake. Hun er gift med Ole Einar og som et inkluderende og positivt forbund ønsker vi det. Det er klart at vi har en del å lære av henne. Vi ser det på som en vinn/vinn situasjon. Hun vil det beste for Ole Einar og det er i våre interesse, forklarer Grubben til NRK.

– Hvor lenge skal samarbeide foregå?

– Vi prøver å legge en plan frem til OL i Pyeongchang. Det er det som det er snakk om, forklarer Grubben.

Daria Domratsjeva trener på Sjusjøen med Ole Einar Bjørndalen

UTE I SPORET: Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen koste seg ute i sporet under trening på Sjusjøen.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Ingen betenkeligheter

Idrettssjef i Norges Skiskytterforbund Morten Aa Djupvik er enig med Grubben om at det er uproblematisk at han er mentor for hviterussiske Domratsjeva.

– Det tror jeg kommer til å gå veldig fint. Roger og Ole Einar har samarbeidet veldig fint i mange år. At Daria er med på lasset og kan bruke Roger som litt rådgiver tror jeg kan bli en vinn/vinn situasjon, sier Djupvik til NRK.

– Har du noen betenkeligheter at samtidig som han jobber for Norge, hjelper Tiril Eckhoffs argeste konkurrent?

– Vi ønsker å være åpne rundt treningen. Slik sett har vi ikke noe å skjule og antageligvis ikke så mange hemmeligheter heller, forteller Djupvik.

For Bjørndalen er det viktig at Domratsjeva kommer tilbake på toppnivå og lykkes. Nordmannen synes Grubben har den rette erfaringen for at hun skal komme tilbake på toppnivå, og ifølge Bjørndalen står det ikke på motivasjonen til Domratsjeva.

– Hun har ofret mye det siste året og var syk før det. Hun er veldig revansjelysten på å komme tilbake og trene godt. Det er lenge siden jeg har sett henne så motivert som hun er nå. Hun har en stor glede av å gå på ski igjen.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal