NRK Meny
Normal

«Alle» vil ha navnet til Bille på RBK-drakta

Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen er klubbens mest populære spiller for tiden.

Populær og omstridt - møt Rosenborgs nye stjerneskudd Nicki Bikke Nielsen.

SE VIDEO: Møt Nicki Bille Nielsen i dette portrettet som ble sendt i Lørdagsrevyen.

Tarik Elyounoussi og Nicki Niels Bille Nielsen

Tarik Elyounoussi og Nicki Niels Bille Nielsen jubler etter en Rosenborg-scoring.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

For 80 prosent av alle solgte Rosenborg-drakter i år, har nummer ni på ryggen. Bille Nielsens draktnummer. Da Rosenborg spilte cupkamp mot Levanger i forrige uke, ble han stående igjen på banen lenge etter at kampen var slutt.

– Moro å glede andre

– Det er moro å glede andre, og det er moro å se så mange glade mennesker, sier Bille Nielsen etter å ha skrevet utallige autografer og blitt avbildet mange, mange ganger på Levanger.

Han har scoret fem ganger i årets eliteserie og er Rosenborgs toppscorer så langt i sesongen.

– Han er en lagspiller, og han flørter med alt og alle. Han bare elsker det, men så lenge han leverer på banen er det greit, sier lagkamerat Tarik Elyounoussi.

Reiste ut som 18-åring

Nicki Bille Nielsen sluttet tidlig på skolen hjemme i Danmark for å bli proffspiller. Som 18-åring reiste han til Italia, men der ble det en tøff start på profftilværelsen.

– Jeg spilte for to klubber som begge gikk konkurs, og jeg fikk ikke lønn på et helt år. Det var en tøff opplevelse. Jeg trodde jo jeg skulle bli stjerne med en gang, sier Bille Nielsen.

I Rosenborg-garderoben er han lagets selvutnevnte DJ, men den danske 25-åringen har også en mykere side. Hjemme i Danmark har han en to år gammel sønn, som han ikke får se så ofte.

– Jeg reiser ned for å treffe han så ofte jeg kan, og ellers kommuniserer så ofte som mulig med han, sier RBK-spissen.

Pusser opp hjemme

De siste årene har han spilt fotball både i Danmark og i Spania. Nå har han en kontrakt på fire år med Rosenborg.

– Nå har jeg kjøpt meg ei leilighet i et rekkehus. Her pusser jeg opp, og det er viktig å få sitt eget hjem. De siste årene har jeg levd i midlertidige boliger, men nå skal det bli godt å få sitt eget, sier spissen.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK
 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal