NRK Meny
Normal

Andresen om trenerjakten: – Håper VIF finner en god løsning

Martin Andresen (35) håper Vålerenga plukker riktig mann når de ansetter hans etterfølger.

Andresen

Her er Martin Andresen på trening med Stabæk hvor han for tiden holder formen ved like.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Det blir feil å uttale meg om situasjonen i Vålerenga. Jeg håper bare de kommer frem til en god løsning, sier Andresen til NRK.no.

NRK.no møtte 35-åringen på treningsfeltet ved Nadderud der midtbanespilleren hospiterer for gamleklubben Stabæk.

Her skal han først og fremst holde formen ved like, men Stabæk-trener Petter Belsvik sier til NRK.no at han gjerne får hjelp av Andresen på banen neste sesong.

– Vi får se hva som skjer. Jeg er i utgangspunktet bare med for å trene, sier den tidligere Vålerenga-treneren selv.

Rekdal mot Jönsson

Vålerenga-styret sa mandag til NRK.no at de har snevret inn aktuelle trenere til to kandidater: Jan Jönsson og Kjetil Rekdal.

Ifølge Dagbladets kommentator Morten Pedersen er Kjetil Rekdal favoritt til å kapre jobben, og «I» har aldri lagt skjul på sitt sterke bånd til klubben.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal skal være nærmest jobben som Vålerenga-trener.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Knut Nesbø, tidligere fotballspiller og NRKs fotballekspert, tror Kjetil Rekdal kan sørge for nye jubeldager på Valle.

– Han må leve under det presset at det helst bør bli gull i løpet av to år, aller helst i år. Det er forventninger man godt kan forstå. Vålerenga er klubben med best forutsetninger med tanke på ressurser, sier Nesbø, og legger til:

– Men er det én mann som kan takle det presset, er det Kjetil Rekdal.

Han får støtte av tidligere Vålerenga-trener og CMores fotballekspert Lars Tjærnås.

– Han har vist tidligere i samme klubb at han kan skape resultater. Det er også en fordel at Rekdal takler det trykket som venter ham, sier Tjærnås.

– Med Rekdal får Vålerenga det de kanskje har størst behov for akkurat nå: Noen å tro på. De trenger en som får inn ny entusiasme.

– Vet han blir spurt

Kjetil Rekdal ble raskt nevnt som en mulig Andresen-erstatter da han fikk sparken i Aalesund i slutten av november.

Over seks uker og flere treneravslag senere, er Rekdal den mest sannsynlige arvtageren.

– Han har ikke vært på toppen av ønskelisten til det nåværende administrative styret i Vålerenga. Men han har hele tiden vært ønsket av hovedaksjonær Tor Olav Trøim og pengeinvestorene. Den gangen Vålerenga trenger ny trener, vet Rekdal at han til slutt blir spurt av de riktige folkene, sier Nesbø,

Han tror likevel ikke at det vil pøses ut penger hvis Rekdal tar over.

– Han får garantert forsterke stallen før sesongstart, men det vil neppe pumpes inn penger for å blidgjøre ham. Skal noen inn, må noen ut, og jeg vil tro han peker seg ut noen få, gode spillere, sier Nesbø.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag