NRK Meny
Normal

Advokaten bekrefter: Fredag får Legkov ja til OL

Suspenderte Alexander Legkov fikk et betinget OL-ja i mai. Fredag er marerittet definitivt over.

OLY-2014-NORDIC-MEN-MEDALS

FÅR KONKURRERE IGJEN: Alexander Legkov vant OL-femmila i Sotsji. Så havnet hele Russland i trøbbel.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Lille julaften i fjor ble Alexander Legkov og fem andre russiske langrennsløpere suspendert, som en konsekvens av avsløringene i den såkalte McLaren-rapporten.

Rapporten avdekker systematisk russisk juks under OL i Sotsji i 2014, der Legkov vant gull på femmila.

Det foreligger imidlertid ingen positiv dopingprøve fra Legkov, som har kjempet hardt for å få suspensjonen opphevet. Han lyktes ikke sist vinter, og gikk glipp av VM i Lahti.

Fredag kommer imidlertid Den internasjonale voldgiftsretten for sport, CAS, til å bekrefte at Legkov er fri til å konkurrere fra 1. november i år.

Advokaten forhåndsvarslet

Det opplyser Legkovs advokat Christof Wieschemann overfor NRK torsdag kveld.

– Hele kjennelsen vil bli publisert i morgen. Jeg fikk den på forhånd, skriver Wiescehmann i en e-post til NRK.

Beslutningen er bare en bekreftelse av beskjeden fra CAS i mai. 15. mai møtte Wieschemanns klienter, Alexander Legkov og Jevgenij Belov, til høring i CAS.

29. mai sendte advokaten uten informasjon til media om beslutningen fra CAS. Suspensjonen av Legkov og Belov ville bli opphevet 31. oktober om ikke det dukket opp nye opplysninger som knyttet dem mer direkte til dopingskandalen etter Sotsji-OL.

Det ble også offentlig kommunisert fra CAS.

Så har ikke skjedd, ifølge advokaten. Dermed står de fritt til å konkurrere fra 1. november. Det betyr at de rekker hele OL-sesongen.

Det var den svenske avisen Expressen som først erfarte dette torsdag ettermiddag.

Marcus Kramer

GOF OPPKJØRING: Med landslagstrener Marcus Kramer bak rattet har Alexander Legkov forberedt seg godt til den forestående sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Like strek som Ustjugov

Ifølge Russlands landslagstrener Marcus Kramer er Legkov godt forberedt. Legkov har hatt anledning til å følge landslagets opplegg gjennom hele sommeren.

– Det er ikke lett når du har en sesong uten konkurranse. Etter sesongen var ikke motivasjonen hundre prosent, men i øyeblikket er han i veldig god form og veldig motivert for første verdenscup i november. Formen er god. Ikke veldig god, men god. Han er som Sergej Ustjugov, sier Kramer til NRK.

Siste nytt

 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters
 • Bekreftet: Får OL-bronsen lørdag

  Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottar sine bronsemedaljer lørdag, bekrefter IOC. Det er første gang noensinne at en medaljeseremoni blir arrangert for andre gang. Det skjer etter at russiske Aleksandr Krusjelnitskij ble tatt i doping. – Vi kunne ikke takke nei da IOC inviterte oss ned, sier Nedregotten til NRK.

  Magnus nedregotten og Kristin skaslien
  Foto: HENRIK MYHR NIELSEN / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin