NRK Meny
Normal

Advokaten bekrefter: Fredag får Legkov ja til OL

Suspenderte Alexander Legkov fikk et betinget OL-ja i mai. Fredag er marerittet definitivt over.

OLY-2014-NORDIC-MEN-MEDALS

FÅR KONKURRERE IGJEN: Alexander Legkov vant OL-femmila i Sotsji. Så havnet hele Russland i trøbbel.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Lille julaften i fjor ble Alexander Legkov og fem andre russiske langrennsløpere suspendert, som en konsekvens av avsløringene i den såkalte McLaren-rapporten.

Rapporten avdekker systematisk russisk juks under OL i Sotsji i 2014, der Legkov vant gull på femmila.

Det foreligger imidlertid ingen positiv dopingprøve fra Legkov, som har kjempet hardt for å få suspensjonen opphevet. Han lyktes ikke sist vinter, og gikk glipp av VM i Lahti.

Fredag kommer imidlertid Den internasjonale voldgiftsretten for sport, CAS, til å bekrefte at Legkov er fri til å konkurrere fra 1. november i år.

Advokaten forhåndsvarslet

Det opplyser Legkovs advokat Christof Wieschemann overfor NRK torsdag kveld.

– Hele kjennelsen vil bli publisert i morgen. Jeg fikk den på forhånd, skriver Wiescehmann i en e-post til NRK.

Beslutningen er bare en bekreftelse av beskjeden fra CAS i mai. 15. mai møtte Wieschemanns klienter, Alexander Legkov og Jevgenij Belov, til høring i CAS.

29. mai sendte advokaten uten informasjon til media om beslutningen fra CAS. Suspensjonen av Legkov og Belov ville bli opphevet 31. oktober om ikke det dukket opp nye opplysninger som knyttet dem mer direkte til dopingskandalen etter Sotsji-OL.

Det ble også offentlig kommunisert fra CAS.

Så har ikke skjedd, ifølge advokaten. Dermed står de fritt til å konkurrere fra 1. november. Det betyr at de rekker hele OL-sesongen.

Det var den svenske avisen Expressen som først erfarte dette torsdag ettermiddag.

Marcus Kramer

GOF OPPKJØRING: Med landslagstrener Marcus Kramer bak rattet har Alexander Legkov forberedt seg godt til den forestående sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Like strek som Ustjugov

Ifølge Russlands landslagstrener Marcus Kramer er Legkov godt forberedt. Legkov har hatt anledning til å følge landslagets opplegg gjennom hele sommeren.

– Det er ikke lett når du har en sesong uten konkurranse. Etter sesongen var ikke motivasjonen hundre prosent, men i øyeblikket er han i veldig god form og veldig motivert for første verdenscup i november. Formen er god. Ikke veldig god, men god. Han er som Sergej Ustjugov, sier Kramer til NRK.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn