Advokaten bekrefter: Fredag får Legkov ja til OL

Suspenderte Alexander Legkov fikk et betinget OL-ja i mai. Fredag er marerittet definitivt over.

OLY-2014-NORDIC-MEN-MEDALS

FÅR KONKURRERE IGJEN: Alexander Legkov vant OL-femmila i Sotsji. Så havnet hele Russland i trøbbel.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Lille julaften i fjor ble Alexander Legkov og fem andre russiske langrennsløpere suspendert, som en konsekvens av avsløringene i den såkalte McLaren-rapporten.

Rapporten avdekker systematisk russisk juks under OL i Sotsji i 2014, der Legkov vant gull på femmila.

Det foreligger imidlertid ingen positiv dopingprøve fra Legkov, som har kjempet hardt for å få suspensjonen opphevet. Han lyktes ikke sist vinter, og gikk glipp av VM i Lahti.

Fredag kommer imidlertid Den internasjonale voldgiftsretten for sport, CAS, til å bekrefte at Legkov er fri til å konkurrere fra 1. november i år.

Advokaten forhåndsvarslet

Det opplyser Legkovs advokat Christof Wieschemann overfor NRK torsdag kveld.

– Hele kjennelsen vil bli publisert i morgen. Jeg fikk den på forhånd, skriver Wiescehmann i en e-post til NRK.

Beslutningen er bare en bekreftelse av beskjeden fra CAS i mai. 15. mai møtte Wieschemanns klienter, Alexander Legkov og Jevgenij Belov, til høring i CAS.

29. mai sendte advokaten uten informasjon til media om beslutningen fra CAS. Suspensjonen av Legkov og Belov ville bli opphevet 31. oktober om ikke det dukket opp nye opplysninger som knyttet dem mer direkte til dopingskandalen etter Sotsji-OL.

Det ble også offentlig kommunisert fra CAS.

Så har ikke skjedd, ifølge advokaten. Dermed står de fritt til å konkurrere fra 1. november. Det betyr at de rekker hele OL-sesongen.

Det var den svenske avisen Expressen som først erfarte dette torsdag ettermiddag.

Marcus Kramer

GOF OPPKJØRING: Med landslagstrener Marcus Kramer bak rattet har Alexander Legkov forberedt seg godt til den forestående sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Like strek som Ustjugov

Ifølge Russlands landslagstrener Marcus Kramer er Legkov godt forberedt. Legkov har hatt anledning til å følge landslagets opplegg gjennom hele sommeren.

– Det er ikke lett når du har en sesong uten konkurranse. Etter sesongen var ikke motivasjonen hundre prosent, men i øyeblikket er han i veldig god form og veldig motivert for første verdenscup i november. Formen er god. Ikke veldig god, men god. Han er som Sergej Ustjugov, sier Kramer til NRK.

Siste nytt

 • Nok en remis for Carlsen

  Magnus Carlsen fortsetter sin lange rekke av sjakkpartier uten tap. Lørdag ble det en ny remis mot russeren Jan Nepomnjasjtsji i Sinquefield Cup i USA.

  Det sendte Carlsen opp på 86 strake langsjakk-partier uten nederlag. Han står imidlertid med sju strake remis i St. Louis-turneringen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Salah-show senket Arsenal

  Joel Matip startet maktdemonstrasjonen i Liverpools 3-1-seier over Arsenal i Premier League lørdag. Mo Salah sikret så seieren med to mål, det ene på straffe. Liverpool er eneste lag i Premier League med full poengpott etter tre serierunder.

  Pre Season Friendly - Olympique Lyonnais v Liverpool
  Foto: Denis Balibouse / Reuters
 • Vos vant igjen i i Tour of Norway

  Den nederlandske sykkelstjernen Marianne Vos vant lørdagens etappe i Ladies Tour of Norway og går mot sin tredje strake sammenlagtseier i rittet.

  Den regjerende mesteren tok sin andre strake etappeseier i rittet.

  Vos
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal