NRK Meny
Normal

– Sjakk-OL blir avholdt

Børge Robertsen, direktøren for sjakk-OL i Tromsø, garanterer for at olympaiden avholdes, på tross av uttalelsene fra det internasjonale sjakkforbundet.

Børge Robertsen

Børge Robertsen, direktør for sjakk-OL, sier olympiaden vil vil bli avholdt, uavhengig av om de ti lagene som ikke meldte seg på i tide blir med eller ikke.

Foto: NRK

– Sjakk-OL blir avholdt, det blir ikke avlyst, sier direktøren for sjakk-OL i Tromsø, Børge Robertsen, til NRK.

NRK skrev i går at visepresidenten i Verdenssjakkforbundet (FIDE) Israel Gelfer, anbefalte å avlyse sjakk-OL i Tromsø etter at ti nasjoner, blant dem det russiske kvinnelandslaget, ikke meldte seg på i tide, og dermed ikke får lov til å delta.

Jøran Aulin-Jansson

Jøran Aulin-Jansson, president i Norges sjakkforbund, mener det var riktig å ikke gi de ti nasjonene tillatelse til å delta.

Foto: Sjakkforbundet

– Vi har en kontrakt vi forholder oss til med FIDE og der står også prosedyrene for uenigheter. Vi har sendt vår uttalelse til FIDE formelt og vi forventer også å få et formelt svar fra FIDE. Intill videre spekulerer ikke vi i de uttalelsene som kommer, sier Robertsen.

– Reglene er klare

Jøran Aulin-Jansson, president i Norges sjakkforbund, beklager situasjonen, men er klar på at det var riktig av å ikke la de ti nasjonene få delta.

– Det er ikke noe ønskelig situasjon, det er ikke en situasjon vi har ønsket å komme opp i, men Russland meldte på damelaget alt for sent og der er reglene klare. Og de må gjelde for alle, sier Aulin-Jansson til NRK.

Han er forberedt på å måtte kjempe for at avgjørelsen skal bli stående.

– Jeg tror nok det kommer til å bli diskutert ganske lenge. Jeg tror ikke FIDE kommer til å gi seg umiddelbart, men det gjør ikke vi heller, sier Aulin-Jansson.

Trangt om plassen

Børge Robertsen sier Tromsø-OL vil klare å gjennomføre arrangementet hvis de ti lagene likevel får delta, selv om det vil få økonomiske konsekvenser.

– Vi har ansvar for hotell og mat til deltakerne. Så det å få ti ekstra lag nå på tampen har helt klart en økonomisk innvirkning for oss.

Vi har også detaljert laget oppsett for bord og med tanke på rekordpåmeldingen har vi ikke så mye å gå på når det kommer til spillkapasitet, men det skal vi klare å løse, sier Robertsen.

Siste nytt

 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid