Jönsson eller Rekdal blir ny Vålerenga-trener

Vålerenga har snevret seg inn til to aktuelle trenere: Jan Jönsson og Kjetil Rekdal.

JanKjetil

Tidligere Rosenborg-trener Jan Jönsson (t.v.) og tidligere Aalesund-trener Kjetil Rekdal er nå de eneste som er aktuelle som ny trener i Vålerenga.

– Ja, det er de to det står om nå, sier Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen til NRK.no.

Han understreker mandag ettermiddag at det ennå ikke er gitt et tilbud til noen av kandidatene, og at saken skal behandles på et styremøte mandag kveld.

Det ser likevel ut til å nærme seg slutten på en lang managerjakt for osloklubben.

– Rekdal blir klar

Per-Mathias Høgmo

Per-Mathias Høgmo avslo et tilbud fra Vålerenga fredag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Både Jan Jönsson og Kjetil Rekdal var søndag kveld i møter med Vålerenga.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen skriver at det er Kjetil Rekdal som vil bli tilbudt trenerjobben mandag, og at den tidligere Aalesund-treneren vil takke ja.

Rekdal, som var trener i Vålerenga fra 2001-2006, har aldri lagt skjul på sitt sterke bånd til klubben.

– Hvem imponerte deg mest under intervjuene, Åge Petter Christiansen?

Det er et godt spørsmål, men du får nok ikke svar, sier styrelederen.

Flere har takket nei

Vålerenga har brukt lang tid på å finne riktig trener etter at samarbeidet med Martin Andresen ble brutt ved sesongslutt.

Per-Mathias Høgmo skal ha vært nærmest en ansettelse, men den tidligere Tromsø-treneren takket fredag nei til sjefsjobben på Valle.

Senest skal Ståle Solbakken ha blitt tilbudt å ta over, men heller ikke han lot seg friste av å styre hovedstadsklubben.

– Det er totalt uaktuelt for meg på det tidspunktet her, sa Solbakken til NRK søndag.

Berre fornyet kontrakten

Mandag ble det også klart at Fredrik Stoor (28) forlater Vålerenga til fordel for Lillestrøm. Svensken har signert en ettårskontrakt med klubben han var på utlån til forrige sesong.

Samtidig er Morten Berre (37) klar for nok en sesong i Vålerenga.

– Jeg har opplevd veldig mye moro i Vålerenga de siste ti årene, og jeg er veldig motivert for en ny sesong i Vålerenga-drakten, sier Berre til klubbens nettsted.

Sportsnyheter

Her skværer de opp etter VM-dramatikken

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Therese Johaug kunne strekke hendene i været for VM-gull på 15 kilometeren med skibytte. Men gullet ble ikke sikret uten dramatikk.

Siste nytt

 • Haaland med målgivende i seier

  Erling Braut Haaland serverte Reinier da Borussia Dortmund gikk opp til 3-0 mot Arminia Bielefeld lørdag ettermiddag. Det ble også resultatet. Mahmoud Dahoud og Jadon Sancho scoret de to første målene.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Svahn vraket til lagsprinten

  Svenske Linn Svahn kom til VM som favoritt på VM-sprinten, men der greide hun ikke komme til finalen. Nå er hun også vraket til søndagens lagsprint. Der er det Jonna Sundling og Maja Dahlqvist som skal representere Sverige. Sundling vant gull på sprinten foran norske Maiken Caspersen Falla, som skal gå lagsprinten for Norge sammen med Tiril Udnes Weng.

  Switzerland Tour de Ski
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Rally: Solberg med ny god dag

  Oliver Solberg fortsetter å imponere i debuten som WRC-kjører i rally. Han ligger som nummer seks etter andre konkurransedag i Finland. – Jeg satset hardt mange steder og forsiktig noen steder. Tiden er ikke dårlig, så jeg er fornøyd, sa han til SVT.

  Oliver Solberg
  Foto: Micke Fransson/TT / Micke Fransson/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal