Hopp til innhold

Christiansen tapte russerduell: – Jeg skal ikke banne, men det var forferdelig

Franske Quentin Fillon Maillet var suveren på jaktstarten på hjemmebane i Annecy/Le Grand-Bornand. I kampen om andreplassen måtte Vetle Sjåstad Christiansen se seg slått i spurten av russiske Eduard Latypov.

Austria Biathlon World Cup

TAPTE SPURTEN: Vetle Sjåstad Christiansen har normalt sett en god spurt, men lørdag måtte han gi tapt for Eduard Latypov.

Foto: Matthias Schrader / AP

Sjåstad Christiansen var beste nordmann på lørdagens jaktstart. Med startnummer åtte gikk geilingen seg opp til en tredjeplass.

Men Norges ankermann fra de siste stafettene gikk ut som nummer to fra siste skyting.

På den siste runden måtte imidlertid den avslutningssterke nordmannen se seg slått av det russiske stjerneskuddet Eduard Latypov i spurten.

– Jeg skal ikke banne på TV, men det var helt forferdelig. Jeg hadde gode minner fra to år tilbake, da jeg tok Tarjei på samme måte, men russeren var litt for sterk og hadde litt mer krefter enn Tarjei der i den siste bakken for to år siden, sier Sjåstad Christiansen.

– Det så nesten ut som du hadde gitt opp på sisterunden?

Jeg hadde ikke gitt opp, men jeg var helt på smellen på sisterunden og klarte bare så vidt å overleve, så jeg er ganske fornøyd med at det ble en spurt. Jeg trodde han skulle knuse meg. Litt bittert at jeg ikke hadde de siste 10 meterne å gå med der, for jeg tror det ble ganske tett.

Ut fra siste skyting gikk Sjåstad Christiansen og Latypov sammen, men nordmannen hang i tøylene og måtte gi flere småluker til russeren på den siste runden.

Jeg fikk beskjed om at han fikk fem-seks sekunder der, og så kom jeg til Egil (trener, Kristiansen) og da fikk jeg kjeppen og måtte slå om til padling over siste kulen. Jeg tok 10 tak mer enn jeg gjorde på alle andre runder i siste nedoverbakke, for å få god fart, forteller geilingen, og legger til:

Latypov er russernes nye, store stjerne, så vi ser at det blir tøff kamp om vi møter ham på sisterunden.

Skuffa over Thingnes Bø

På fredagens sprint slo Johannes Thingnes Bø til med sesongens første seier og gikk først ut på jaktstarten lørdag.

Ola Lunde, NRKs skiskytterekspert

SKUFFA: Ola Lunde mener den første liggende skytingen til Johannes Thingnes Bø var for dårlig.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Men stryningen skjøt tre bom og ble til slutt nummer fem. Et godt stykke bak vinneren Quentin Fillon Maillet og kampen om andreplassen.

– Det er en av de dårligste seriene jeg har sett av Johannes på mange år. To grove bom, kommenterte NRK-ekspert Ola Lunde etter den første skytinga.

Lørdag er det 664 dager siden Thingnes Bø sist skjøt fullt hus på et renn med fire skytinger.

– Han har ikke hatt det toppnivået på en stund. Poenget nå er at han må ha 19–20 treff for å vinne. Før kunne han vinne med flere bom og gå fra i løypa, men det klarer han ikke lenger, sier Lunde.

Hva sier det om Johannes at det er 664 dager siden han skjøt 20 treff?

Det sier at han ikke har vært god nok på standplass. Han var en av verdens beste liggende skyttere før han skiftet stokk og laget en ny en før fjorårssesongen. Så laget han enda en. Det har skapt usikkerhet, sier Lunde.

Jeg er litt skuffa over Johannes på liggende, der han skyter to grove bom, men resten er veldig bra. Det er høyt nivå på de norske, og på hele løpet her, oppsummerer NRK-eksperten.

Thingnes Bø

SPRAKK: Allerede på første skyting sprakk Johannes Thingnes Bø og måtte ta to turer i strafferunden.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Jeg er litt ustabil

Selv var Johannes Thingnes Bø greit fornøyd med dagen, utenom den første skytinga med to bom.

– Jeg er en litt ustabil liggskytter, og så lenge jeg ikke får det til å sitte, så får man litt dårlig opplevelse også. Det kom dessverre i dag etter en god gårsdag. Jeg skjerpet meg litt til andre liggende, og skjøt fullt der, så det er litt 50/50 på når det går bra og når det går dårlig, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

– Hva tenker du om at det er 664 dager siden sist du skjøt 20 treff?

Det høres veldig lenge ut, men det er ikke alle forunt å få det til i det hele tatt. Så det i seg selv er kanskje ikke det aller viktigste. Men når man må ha 20 for å vinne, så er det viktig, men det går an å vinne uten å skyte 20 treff også, påpeker stryningen.

Suveren franskmann

I motsetning til Thingnes Bø klarte franske Quentin Fillon Maillet å holde seg unna strafferunden, og vant suverent foran russiske Eduard Latypov og Vetle Sjåstad Christiansen.

– Det Quentin driver med er imponerende. Han tar over stafettpinnen etter Fourcade og leverer foran 19.000 tilskuere her. Det er godt for sporten at de får noe å juble for her, sier Sturla Holm Lægreid som ble nummer seks.

Tarjei Bø klatret opp til en syvendeplass, og var godt fornøyd med egen innsats.

– I dag var en kjempegod dag, men utgangspunktet var litt for dårlig. Jeg har 19 treff, følte meg sprek og smøregutta har gjort en kjempejobb. Alt lå til rette for å klatre, men det var mange gode foran, så det ble åtte plasser klatring på en god norsk dag, sier Bø.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal