Overrasket over lønnskutt-ja

Tirsdag kveld gikk alle de 16 spillerne i Starts A-stall med på lønnskutt. Spillernes talsmann, Espen Hoff, er lettet og litt overrasket.

Espen Hoff

Espen Hoff og de 15 andre i A-troppen til Start gikk med på å gå ned i lønn. (Arkivfoto)

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

– Det var en relativt stor floke som måtte løses. Så jeg er litt overrasket over at vi klarte å få det til, men desto mer glad for at det gikk i boks, sier Hoff til NRK.no.

– Mest av alt er jeg glad for at vi klarer å beholde alle og ikke må gå til det steg å selge, eller i verste fall si opp noen, sier angriperen.

– Betydelige kutt for mange

Klubben må spare 3.8 millioner kroner på sportsbudsjettet etter nedrykket.

Klubbledelsen har slitt siden november med å komme til enighet med spillerne om lønnskutt, men tirsdag gikk alle med på å si fra seg den individuelle kampbonusen i 2012.

Ved et opprykk vil halve bonusen bli utbetalt neste vår.

– For veldig mange er det snakk om ganske betydelige kutt. Spillerne har sagt fra seg mye og etter mitt syn gjort en veldig, veldig god jobb for klubben, mener Hoff.

Solomon Owello

Solomon Owello var den siste spilleren som kom til enighet med klubbledelsen om lønna. (Arkivfoto)

Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

Espen Søgård, Alexander Lund Hansen, Ernest Asante, Olufmemi Oladapo og Solomon Owello var spillerne som drøyde lengst med å gå med på ledelsens siste forslag.

Hoff sier det ikke har vært snakk om noen form for gruppepress i spillergruppa for å få alle til å gå med på lønnskuttene.

– Absolutt ikke. Selv om vi i spillergruppa hele tiden har vært klare på at vi skal prøve å få til en kollektiv løsning, så er det respekt for at folk er i ulike situasjoner og har ulike syn på saken, sier Hoff.

Slitsom prosess

Han innrømmer at usikkerheten rundt lønn og eventuelle tvangssalg og oppsigelser har krevd mye.

– Vi har brukt masse tid både sammen og individuelt med familier, underveis i denne prosessen. Det er klart det har gått mye energi og tanker på dette, det skal jeg ikke legge skjul på, sier Hoff, men legger til at han synes spillerne har klart å opprettholde det forventede nivået på trening.

På tirsdagens trening var det lettelse å spore.

– Det oppstår aldri full jubel når man har gått ned i lønn, men det var en lettet stemning og litt god følelse over at møter og prat rundt dette er over, sier Hoff.

Skal ha fire nye inn i troppen

Sveinung Hovstad

Administrerende direktør Sveinung Hovstad i Start jakter forsterkninger. (Arkivfoto)

Foto: Håvard Raustøl / NRK

Klubben håper å få fire nye mann inn i A-troppen, som i dag består av beskjedne 16 spillere etter at Mads Stokkelien tidligere på dagen tirsdag gikk til Stabæk.

Hoff vil vente med å si at opprykk er målet til de nye spillerne forhåpentligvis er på plass.

– Vi skal jobbe ut fra noen forutsetninger, og forutsetningene må være gode nok for at vi skal ha den målsettingen, sier Starts nummer 8, som ikke ser for seg selv i rollen som ensom svale på topp etter at både Årst og Stokkelien er borte.

– Hehe, jeg kan vel ikke skryte på meg å være en target-spiss, så det blir nok 4-4-2. Så får vi se hvem som utgjør spissduoen etter hvert, sier Espen Hoff.