Hopp til innhold

Mener sosiale medier må inn i undervisningen

Sosiale medier bør ta større plass i undervisningen på norske skoler og universiteter. Grensene for hvor læring foregår er i ferd med å viskes ut og det må skolen ta hensyn til, mener professor.

Ungdom og sosiale medier

Dagens unge tar inn kunnskap fra mange kanaler. Det er noe den norske skolen må lære å forholde seg til, mener Oddgeir Tveiten.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi lærer nå på flere måter og på flere steder enn før. Det som før foregikk i skolen foregår også hjemme og ute. Grensene er mer utvisket, sier Oddgeir Tveiten, professor ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging ved Universitetet i Agder.

Tveiten mener denne trenden gjør at man må stille seg spørsmålet om hvilken rolle sosiale medier har og skal ha i undervisning.

Utfordrer ministeren

Han mener mange skoler og universiteter ikke er flinke til å bruke sosiale medier i undervisningen.

– Vi må ha et mer gjennomtenkt forhold til hvordan teknologien tas inn i klasserommet. Det å forstå mulighetene sosiale medier har er veldig viktig. Jeg vil utfordre ministeren til å ta disse forholdene mer på alvor enn det han gjør, sier Tveiten.

Sosiale medier bør ta større plass i undervisningen på norske skoler og universiteter. Grensene for hvor læring foregår er i ferd med å viskes ut og det må skolen ta hensyn til, mener professor Oddgeir Tveiten.

Oddgeir Tveiten er spent på å høre foredraget til Google-ansatt nummer åtte, Peter Norvig, i Kristiansand i juni. Norvig skal trolig snakke om blant annet online læring på World Learning Summit 2016.

Kan ikke svare

NRK sendte utfordringen videre til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og spurte om hvilken plass han mener sosiale medier skal ha i undervisningen i dag og i fremtiden.

I en e-post skriver departementet at statsråden dessverre ikke har anledning til å kommentere saken.

Stor konferanse om læring

Tveiten tilbringer store deler av året i Silicon Valley for å følge med på det nyeste innen teknologi og har et sugerør inn i kjernen av Facebook og Google.

For sjette år på rad er han med på å arrangere en stor konferanse om framtidens læringsformer i midten av juni i Kristiansand.

En av dem som skal holde foredrag der er analysesjefen i Google International, Peter Norvig.

– Norvig er en pioner innen medierik undervisning og det blir hans første foredrag i Europa, sier Tveiten.

null
Spiller nå
Hvem er NRKs nye ekspert? 00:45
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 1,23 kr
Dyrest kl. 18 1,43 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 5,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,7 kr En vask
  • Varmeovn 1,4 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Jan 2023 – jan 2024
    + 8,7 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5 %