Hopp til innhold

Matte-app skal hjelpe elever før eksamen

Mattelærer Bjørn Ove Thue fra Grimstad lanserer nå en app som skal hjelpe tiendeklassinger å forberede seg til matteeksamen.

Bjørn Ove Thue

Bjørn Ove Thue viser frem den nye appen.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

Selskapet Inkrement AS med lektor Thue i spissen har registrert at de nasjonale matematikkresultatene i skolen ikke er noe særlig å skryte av.

Med appen "Eksamensklar" håper han å endre og forbedre måten elevene øver til eksamen.

– Veldig ofte når det nærmer seg eksamen så blir elevene satt til å løse eksamensoppgaver for å øve. Man får da gjerne hele eksamenssett og skal løse alt. Ideelt sett burde de svakeste elevene trene på de enkleste oppgavene, mens elever som vil ha toppkarakter bør løse de vanskeligste oppgavene. Denne appen sorterer ut de oppgavene som passer til hver enkelt elev, sier Thue.

På topplistene

"Eksamensklar" har tatt markedet med storm og etter bare tre dager klatret den til første plass på App Store sin liste over gratis utdanningsapplikasjoner.

På topplisten over alle gratisapplikasjoner ligger den per nå på en imponerende 8. plass foran både Instagram og Facebook.

Appen er ikke helt gratis. Oppgavene er gratis, men fasit og løsninger må man betale for.

– Vi har så langt fått veldig gode tilbakemeldinger på appen, og det er veldig mange som har lastet den ned, sier Thue.

Nye muligheter med ny teknologi

– Vi håper appen ikke bare vil forbedre de nasjonale matteresultatene, men også være en inspirerende løsning på hvordan e-læring kan skape nye muligheter for kommende generasjoner, sier Thue.

– Hvordan har det seg at du kom på ideen om å lage en slik matte-app?

– Det var fordi jeg som lærer prøvde å gjøre det samme med mine elever. Men det er et vanskelig arbeid når man har tretti elever og skal tilpasse oppgavene til hver enkelt elev. Så jeg tenkte at hvis man har en app, så kan den gjøre denne jobben, sier Thue.

– Hvordan virker appen?

– Appen spør for eksempel om du er god i geometri og svak i statistikk, også får du oppgaver tilpasset din kunnskap. Og er du en som bare går for en ståkarakter, så vil du få de lette oppgavene.

Thue sier at elevene også forbereder seg til eksamen på egenhånd uten en lærer til stede, og da kan appen være et godt hjelpemiddel.

– Vi har laget det slik at det følger med en video som forklarer hver oppgave. Står du fast på en oppgave så er det bare å spille av forklaringsvideoen, sier Thue.

Appen er foreløpig bare å finne i App Store, men vil komme i det mobile operativsystemet Android om kort tid.