Normal

Start ut av pengeknipa etter maktskifte

Magne Kristiansen har kjøpt opp aksjene til Vidar Robstad og Svein-Erik Halvorsen i Start Igjen AS, og vil dermed eie 66.6 prosent av Start Toppfotball alene. Eierforandringen bidrar også til at de 4-5 millionene klubben manglet i høst er på plass.

Magne Kristiansen

Sammen med Vidar Robstad og Svein-Erik Halvorsen gikk Magne Kristiansen (bildet) inn i Start og reddet klubben fra konkurs for snart to år siden. Nå har Kristiansen full kontroll over selskapet med den største aksjeposten i Start. (Arkivfoto)

Foto: Odd Rømteland / NRK

Kristiansen blir eneeier i Start Igjen AS, som har den største aksjeposten i Start Toppfotball med 66.6 prosent.

De resterende 33.3 prosentene blir eid av IK Start.

Ferdig i Start

Ifølge fvn.no har Robstad og Halvorsen vurdert å trekke seg ut siden i fjor sommer, etter ha gått inn i klubben og berget den fra konkurs bare et halvår tidligere sammen med Magne Kristiansen.

– Nå har vi vært med i to år. Vi gikk inn på 24-timers varsel, hvor klubben var i en akutt situasjon. Vi har diskutert dette ganske lenge, sier Robstad til nettstedet.

– Nå er det en jobb å gjøre i forhold til organisasjonen og fremtiden. Vi har gått ut av styrene i både Start Igjen AS og Start Toppfotball, og Magne Kristiansen har overtatt ansvaret. Han har nå frie hender, sier Robstad.

Han bekrefter at endringen på eiersiden innebærer at han og Halvorsen har kjøpt seg ut, men vil ikke kommentere mer rundt beløpet.

Pengene i boks

Start har manglet 4-5 millioner kroner til å betale sine løpende utgifter i høst. Disse er nå på plass.

– Det er ordnet med et låneforhold, bekrefter Magne Kristiansen overfor NRK.no.

– Nå vil det komme en diskusjon på hvordan vi skal organisere klubben. Den må drives i balanse. Vi vil diskutere hva aksjeselskapets rolle skal være, sier Kristiansen, og legger til at Robstad og Halvorsen har vært viktige bidragsytere for klubben.

Ikke fornøyd Hovstad

Sveinung Hovstad

Sveinung Hovstad hadde helst sett at alle de tre investorene hadde fortsatt. (Arkivfoto)

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Selv om de kortsiktige likviditetsproblemene er løst, er ikke administrerende direktør Sveinung Hovstad i Start spesielt fornøyd.

Hovstad hadde helst sett at alle de tre investorene hadde fortsatt, og mener at løsningen ikke er grei.

– Nei, jeg synes ikke det. Samtidig ville de ut nå. Det er deres
ønske og ikke noe vi kan gjøre med det, sier Hovstad til fvn.no.