Elbilsalget øker kraftig i Vest-Agder

Kristiansandsområdet har hatt en formidabel økning i elbilsalget de siste månedene, ifølge tall fra gronnbil.no.

Ingen steder har større økning i salget av el-biler enn Kristiansand. Økningen er på nesten 30 prosent,. Ekspertene tror det skyldes rushtidsavgiften som ble innført i dag.

Rushtidsavgiften øker elbil-salget

I Vest-Agder har elbilsalget økt med nesten 30 prosent siste kvartal. På landsbasis er tilsvarende tall 13. Årsaken er trolig innføring av rushtidsavgift i Kristiansand.

En av dem som har investert i elbil er Fryvil C. Heggelund Lia. Rett før påske fikk hun bilen, og hun angrer ikke. Hun må passere to bomstasjoner på sin pendlevei fra Lillesand til Kristiansand.

–Fordelen for meg er å slippe bomavgiften, i tillegg sparer jeg drivstoffutgifter, sier hun.

Og stadig flere gjør som henne. Hos Sørlandets Bilsenter AS har de i løpet av to uker solgt 29 elbiler av typen Nissan Leaf, som forøvrig var det nest mest solgte bilmerket i Kristiansandsområdet i august, uansett biltype.

I formiddag ble det satt opp nye skilt ved bomstasjonene i Kristiansand som viser at det koster 21 kroner pr. passering for personbiler mellom 6.30-9.00 og mellom 14.30 og 17.00. For tyngre kjøretøy er den nye prisen 42 kroner pr. passering.

Ifølge lederen av elbil-foreningen i Vest-Agder, Kenneth James Webster, kan man spare nær 30 tusen kroner i året på å kjøre elektrisk. Han tror det økende sørlandssalget kommer av at folk er lei av å betale avgifter.