NRK Meny
Normal

Flere konserter utsolgt

Mange av konsertene under årets kammermusikkfest i Risør utsolgt, men fortsatt er det billetter igjen.

Risør Kammermusikkfest
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Syv av 19 konserter På Risør Kammermusikkfest er allerede utsolgt.

Men festivalsjef Turid Birkeland trøster musikkfrelste som er sent ute med at det fremdeles er mulig å få en flott konsertopplevelse.

Og selv om man skulle ønske seg billetter til en konsert som er utsolgt, er det ingen grunn til å miste motet, forsikrer festivalsjefen i en pressemelding.

- Vi har en veldig hyggelig ”optimistkø” av folk som venter på å kjøpe uavhentede billetter. Og det er sjelden noen går skuffet hjem, sier Birkeland.

Generalprøve for verdenspressen


Blant høydepunktene som det fortsatt finnes billetter til er Leif Ove Andsnes´ og billedkunstneren Robin Rhodes nyversjon av Mussorgskijs "Bilder fra en utstilling".

Forestillingen får verdenspremiere i New York til høsten - men hele 20 utenlandske journalister er ventet til generalprøven i verftet på Holmen.

– Det blir klaver og videokunst i skjønn forening, sier Birkeland, som også fremhever formiddagskonsertene, der de kunstneriske lederne Leif Ove Andsnes og Lars Anders Tomter selv vil være vertskap og introdusere musikken, sier Birkeland.

LES OGSÅ: TAR RISØR-FESTIVAL UT I VERDEN

Konserter i "hele byen"

Ryktet om at det er ”umulig å få billetter til kammermusikkfesten” har vist seg vanskelig å bli kvitt. Ryktet oppsto i en tid da konsertene var færre og fortrinnsvis foregikk i Risør Kirke og på Rådhuset.

Nå tas ”hele byen” i bruk: Verftet på Holmen, Hødnebøfabrikkens luftige lokaler og Stangholmen Scene ute i havgapet i dagene 23.-28.juni. Og for de som vil ankomme sjøveien tilbys kammercruise til Risør.

Tomter og Andsnes

Leif Ove Andsnes og Lars Anders Tomter vil være vertskap på formiddagskonsertene.

Foto: Stein Eide / NRK