Risør ut i verden

Verdenskjente scener vil ha en smak av Risør Kammermusikkfest.

Kunstnerisk ledelse, Risør Kammermusikkfest 2007

Leiv Ove Andsnes, Lars Andreas Tomter og Turid Birkeland utgjør den kunstneriske ledelse i Risør Kammermusikkfest (arkivbilde)

Foto: Stein Eide / NRK

New York, London og Brüssel ønsker besøk av Risør Kammermusikkfest. Allerede neste år kan det lokale festivalorkesteret sammen med kjente solister holde konserter pa scener av et større format, ifølge Dagbladet.

Festivalsjef Turid Birkerland er smigret over henvendelsene fra den store verden.

- Utrolig morsomt og smigrende å bli invitert til disse scenene. Klarer vi å skaffe sponsormidler drar vi i november/ desember 2010 med Leif Ove Andsnes og Lars Andreas Tomter i spissen for Risør Festival Strings, sier Birkeland til avisen.

I Carnegie Hall i New York, Wigmore Hall i London og Beaux-Arts i Brüssel, skal stemningen fra Risør-festen gjenskapes.

Flere konserter

Omlag fire millioner kroner må skaffes for at det skal bli økonomisk mulig å gjennomføre utenlands-planene. Flere konserter skal spilles på hver scene.

- Planen er spille fire konserter i hver av byene, pluss ha en oppkjøring i forkant i Oslo, sier Birkeland til Dagbladet.

Risør Kammermusikkfest har høstet internasjonal anerkjennelse gjennom sine 20 år. Konserter med toppsolister i intime lokaler har henført kritikere og publikum til andre sfærer i en årrekke.

Når festivalen i 2010 skal møte et større publikum vil programmet bli en blanding av hva som er blitt gjort gjennom årene - og musikk fra komponister i eksil, som er hovedtema på neste års musikkfest.

Risør Kammermusikkfest

Leif Ove Andsnes sitt internasjonale kontaktnett har hatt stor betydning både for å skaffe toppnavn til Risør og for å skape internasjonal interesse for festivalen. (arkivbilde)

Foto: Falch, Knut / SCANPIX