Falne soldater hedres

Bårene med de falne Afghanistan-soldatene kommer til Norge før helgen. De vil bli hedret med en seremoni i båremottaket på Gardermoen.

Norske soldater drept i Afghanistan: Simen Tokle, Christian Lian, Trond Bolle og Andreas Eldjarn

Simen Tokle, Christian Lian, Trond Bolle og Andreas Eldjarn bled rept av en veibombe i Afghanistan søndag.

Foto: Forsvaret

31 år gamle Christian Lian og tre andre nordmenn ble søndag drept av en veibombe i Afghanistan.

Bårene med de falne soldatene kommer til Norge før helgen.

Forsvarssjef Harald Sunde og forsvarsminister Grete Faremo (Ap) reiser til Afghanistan for å følge bårene med de falne soldatene hjem til Norge denne uka.

Minneseremoni for de drepte

Bårene vil bli fløyet til den militære delen av flyplassen på Gardermoen, hvor det skal holdes en minneseremoni for de omkomne.

Statsråden og jeg vil reise til Afghanistan for å overta bårene og eskortere dem til seremonistedet på Gardermoen, sier forsvarssjef Harald Sunde til NTB.

De fire drepte norske soldatene er Andreas Eldjarn (21), født i Tromsø, Simen Tokle (24), født i Ballangen, Trond Bolle (41), født i Lena på Toten og Christian Lian (31), født i Kristiansand.

Det var ulike markeringer på hjemstedet til de falne soldatene mandag og Kristiansand kommune flagget på halv stang fra Rådhuset for å vise medfølelse.

Pårørende reiser til Oslo

Tre av de drepte norske soldatene tilhørte Kystjegerkommandoen i Harstad og den fjerde tilhørte Marinejegerkorpset.

Deres pårørende, representanter for Forsvaret og den norske regjeringen vil delta under seremonien før bårene blir overlevert de pårørende.

Forrige gang det ble holdt en slik seremoni var i januar, da 22 år gamle Claes Joachim Olsson ble hedret etter å ha blitt drept i en tilsvarende hendelse som de fire soldatene ble utsatt for.