NRK Meny
Normal

Brandsdal angrer Mjelde-utsagn

Starts draktsponsor, Einar Øgrey Brandsdal, angrer på utsagnet sitt om at trener Mons Ivar Mjelde måtte gå.

Einar Øgrey Brandsdal

Einar Øgrey Brandsdal legger seg flat etter Starts snuoperasjon denne høsten.

Foto: Rune A. Hansen / NRK

– Av og til må jeg lære meg å holde kjeft og kanskje lære meg å telle til 10 før jeg buser ut med ting og tang jeg neppe har noe kjennskap til.

Det skrev Einar Øgrey Brandsdal på Facebook da Start i går vant 2–0 over Sogndal, og dermed kunne innkassere sin tredje strake seier.

Gikk hardt ut

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde fikk hard kritikk etter Start lå nederst på tabellen i sommer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det var i sommer draktsponsoren og Netthandelen-gründer, Einar Øgrey Brandsdal kritiserte Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Da lå Start nest sist i eliteserien etter kun én seier på 12 kamper. Brandsdal gikk hardt ut mot Mjelde, og mente Tom Nordlie måtte overta trenerjobben fort.

Dette falt ikke i god jord hos ledelsen i fotballklubben. Magne Kristiansen, administrerende direktør i Start, sa til Fædrelandsvennen at han ikke likte denne typen ytringer fra sponsoren som pryder store deler av drakta.

Blir lett engasjert

– Min bestefar sa alltid til meg at jeg burde telle til ti hvis jeg ble sinna. Jeg burde helt klart hørt mer på ham, sier Brandsdal nå i ettertid til NRK.no.

Brandsdal forklarer at mye av årsaken til at han gikk ut så sterkt er fordi han blir lett engasjert.

– Jeg har en tendens til å bruse med fjærene uten at det er særlig gjennomtenkt alltid. Nå ser jeg imidlertid at jeg helt klart ikke burde uttalt meg på denne måten, i og med at jeg også er draktsponsor.

Godt at jeg tok feil

Brandsdal var på kampen søndag da Start satte publikumsrekord, og vant sin tredje kamp på rad. Nå er draktsponsoren glad for at han tok feil.

–Å sitte på utsiden å kritisere er lett og enkelt. Det er godt at jeg tok feil, og at Start nå er på sikker plass, sier Einar Øgrey Brandsdal til NRK.no.

Start-jubel etter scoring mot Sogndal

Start-jubel etter 2-0 scoringen mot Sogndal søndag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix