- Min del av jobben i Start er ferdig

Ernst Ravnaas takket for seg i dag. Nå tar tre nye investorer over Start-skuta.

ernst ravnaas

Ernst Ravnaas takker for seg.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

I trygt farvann

- Dette er en glad dag for Start, og vi har fått skuta inn i trygt farvann, sier Ernst Ravnaas på en pressekonferanse på Sør Arena i dag. Ravnaas har nå solgt alle sine aksjer til tre nye investorer.

Min jobb er gjort

- Jeg føler at min del av jobben er ferdig. Jeg bor i Oslo, og det er ikke optimalt når man skal ha en så sentral posisjon i en klubb i Kristiansand. Det er definitivt best å ha lokale eiere. Nå har vi fått på plass en trio her, som virkelig brenner for å kjøre Start videre på en trygg måte finansielt og økonomisk. Så dette er et startpunkt for en ny era for Start.

Nye investorer

Nye investorer Start

På dagens pressekonferanse ble de tre nye investorene presentert; Magne Kristiansen, Svein Erik Halvorsen og Vidar Robstad.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

På dagens pressekonferanse ble de tre nye investorene presentert; Magne Kristiansen, Svein Erik Halvorsen og Vidar Robstad. Kristiansen, som har vært med siden juli, er fornøyd med løsningen:

Fundament for 2010

- Det har vært en aktiv høst. Vi har jobbet intenst for å unngå konkurs, og vi mener også at det var den mest fornuftige løsningen. Det at Cultiva indirekte via IK Start går inn med seks millioner, samtidig som vi tre, med lik fordeling, går inn med ytterligere seks millioner, tilføres nå Start 12 millioner med frisk kapital. Dette gir Start et godt fundament for 2010. Vi kan stå inne for at Start er reddet, og det blir garantert toppfotball videre.

Video nsps_upload_2009_12_28_18_20_24_2410.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det er altså Svein Erik Halvorsen, Vidar Robstad og Magne Kristiansen som nå eier 66 % av Start Toppfotball AS. Halvorsen og Robstad er nye i Start-sammenheng. De kommer fra oljeindustrien, og har lykkes godt der. De fikk over en halv milliard da de solgte Hydramarine i 2007.

Spennende

Vidar Robstad synes det er spennede å investere i Start, selv om de ikke har store forventninger om fortjeneste. Og 14 mars er det sesongåpning på Starts hjemmebane i Kristiansand. Da regner de nye investorene med å være på plass på tribunen.

Video nsps_upload_2009_12_28_18_26_52_2412.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.