Ankomst til Halden

Vi har fått mange flotte bilder fra seerne, og ufrivillig avslørt en hemmelighet.

Vi tok i dag avskjed med Fredrikstad, og kastet loss for Halden. Innseilingen gjennom Svinesund var vakker, med vinkende, smilende mennesker både i båter og på land.

Redningsskøyten Horn Flyer har fulgt oss fra Oslo, og kommer til å fortsette å følge oss en stund til, før en ny redningsskøyte vil ta over. De er med for å hjelpe oss i trange farvann, slik at ingen krysser for tett opp i baugen på MS Sjøkurs.

Salutt i Halden

MS Sjøkurs ble saluttert i det hun kom inn til Halden.

Foto: Sindre Skrede / NRK

Vi har mottatt mange fine bilder fra dere, både direkte til oss på epost og på instagram. Det er vi svært glade for.

Ola Ormset, derimot, sendte inn en liten "klage" til oss: da vi filmet Do Re Mi barnehage som stod og vinket fra Gamle Svinesundsbrua ved hjelp av Cineflex-kameraet vårt, kom vi i skade for å avsløre hvor geocachen han har utplassert er gjemt.

— Det var jo litt morsomt, og det var sikkert bare jeg som la merke til det. Sånn sett burde jeg vel ikke ha sagt noe — i geocaching er det et poeng at man ikke skal avsløre plasseringen av boksene til utenforstående, sier han.

Geocaching er en sport hvor deltagerne finner bokser og esker gjemt på forskjellige steder ved hjelp av en GPS.

Cineflex-kameraet er gyrostabilisert og har en ekstrem zoom, som gjør at vi kan filme folk som står på land, båten langt borte i horisonten eller mannen på fjelltoppen. Nedenfor ser du klippet hvor geocachen blir avslørt:

Avslører hemmelighet med cineflex

Avslører hemmelighet med cineflex

Ormset tar likevel episoden med godt humør. Historien viser vel bare at det ikke nytter å skjule noe for NRK minutt for minutt — vi ser deg!

Vi kommer til å ligge i Halden til i morgen tidlig klokken åtte. Da seiler vi videre mot Filtvet, hvor vi ankommer klokken 1330.