Hopp til innhold

Norges særeste pålegg

P1-programmet Utakt har kåret det mest spesielle pålegget i matboksen, og vinneren er en kombinasjon du garantert ikke har hørt om før.

Brødskive med uvanlig pålegg

Hva med en skive med buljongpulver, peanøttpålegg, chips, ketsjup og sennep, med et par sylteagurkskiver på toppen?

Foto: NRK

Utakts russelåt

Programlederne Bjørn Olav Skjæveland og Per Øystein Kvindesland.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Programlederne Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland fikk inn hundrevis av forslag da de etterlyste uvanlige kombinasjoner av pålegg på skivene i matboksen. To av de mest spesielle variantene ble testet i fredagens sending.

Den første varianten ble testet fordi den hørtes utrolig interessant ut. Ricard foreslo å bruke leverpostei sammen med popkorn, fordi dette skulle smake egg og bacon.

– Dersom det stemmer, er det en sensasjon. Tenk å slippe alt fettet når du steker bacon, sier Skjæveland. Men dessverre, det finnes ikke bacon. Det smakte helt leverpostei med popkorn, sier Skjæveland etter å smakt på en fint dandert skive.

Jan Erik sin oppskrift er litt mer innholdsrik.

Programlederne startet med å smøre en skive med buljongpulver, lett drysset over. Det kal bare være et tynt lag. Så kommer peanøttsmøret, det skal være godt lag. Oppå der, drysses et lag med knust potetchips, av typen biff og løk. Det klemmes ned i peanøttsmøret som brukes som lim for å holde chipsen på plass. Så ketsjup og sennep, og som pynt på toppen, sylteagurk.

– Det finnes jo ikke vondt, det er ganske godt, sier en noe overrasket Skjæveland. Sennepen kommer veldig igjennom, men når du kommer til chipsen, så får du litt tyggemotstand, ganske interessant, og så enser du peanøttsmøret i bunn, og så aner du en smak eim av buljong. Sylteagurken kan diskuteres, sier Skjæveland.

Skiven med buljong, peanøttsmør, chips, ketsjup og sennep vant hele konkurransen, når sylteagurken ble droppet.

Flere nyheter fra Rogaland

Tomine Walmsness

Sjå distriktsnyheitene 19:45