Tusenvis fant idyllen på Rogafest

Gjestene skrøt uhemmet, og ikke en kø var i sikte under Rogafest lørdag.

Rogafest 2009

Arrangørene hadde virkelig fått værgudene med på laget lørdag.

Foto: Mari Rollag Evensen/NRK

Arrangørene hadde valgt 'sommeridyll' som temaord for årets Rogafest, og jammen var det ikke langt unna idyll da NRK var på Vaulen badeplass i Stavanger lørdag kveld.

Med 6000 publikummere ble det bare om lag halvparten av tallene fra i fjor, men nedgangen kan ha bidratt til et mer håndterlig format.

SE BILDENE: Slik var Rogafest 2009

Overalt var skilt som viste vei til essensialitetene vann, do og servering - og egne skilt til startpunktene for de korte køene som var.

- Nesten ikke kø

Minifestivalens konsept er at en rekke artister får kort spilletid hver, men totalen utgjør flere timer - og varierte uttrykk fra scenen.

Årets lørdag på Vaulen bød på innslag fra DiDerre, deLillos og Postgirobygget, til Leif og kompisane, Busserulls og coverlåt-med-dans-konseptet Medley.

Fjjorårets arrangement bød på lange køer , både for dotrengte og tørste. I år virket derimot køproblematikken som blåst bort.

LES OGSÅ: Får de festival-Norges beste do?

Flere av publikummerne NRK snakket med skrøt uhemmet av arrangementet.

- Flott for 50-åringene

- Utrolig fint opplegge, det har nesten ikke vært kø noe sted. Men jeg tror det er litt færre folk enn i fjor, sier en kvinne.

- Jeg er 50, og synes det er veldig flott musikk for vår aldersgruppe. Håper de unge også finner noe, fortsetter hun.

- Hele arrangementet har fungert veldig bra denne gangen, sier en mann, som likte Leif og kompisane aller best av det han så fra scenen.

Politiet melder om rolige forhold, selv om tusenvis av mennesker var samlet.

Har tro på å gå i null

- Bare en person ble innbrakt fra Rogafest. Med så mange arrangementer rundt om i politidistriktet, har det vært en rolig nattt, sier en fornøyd operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Victor Jensen.

Rogafest-sjef Henning Aarekol er ikke bekymra for at det bare var 6000 menneskre innom på Vaulen.

- Jeg har tro på at vi går i null, sier han, men presiserer at det endelige økonomiske resultatet ikke kommer til å være klart før om et par uker.

Og været kommenterer han på følgende måte:

- Bare en tror hardt nok på noe, så skjer det!