Hopp til innhold

Solveig Ege Tengesdal er ny fylkesordfører

Arbeiderpartiet, KrF, Senterpartiet og Venstre er enige om fordelingen av posisjoner og verv i fylkestinget.

Solveig Ege Tengesdal

Solveig Ege Tengesdal fra Eigersund er den nye fylkesordføreren i Rogaland.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Jeg går inn som fylkesordfører og får med meg Marianne Chesak fra Ap som fylkesvaraordfører, sier Solveig Ege Tengesdal fra KrF.

De siste seks årene er det Høyre, Frp og KrF som har hatt flertallet i fylkespolitikken i Rogaland, men allerede på valgnatta startet Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Arbeiderpartiet samtaler om samarbeid de neste fire årene. Fylkesordfører Janne Johnsen (H) og fylkesvaraordfører Terje Halleland reagerte sterkt på at avtalen om at de skulle forhandle med KrF ble brutt.

Arne Bergsvåg, Solveig Ege Tengesdal, Marianne Chesak og Anja Endresen

Disse skal styret fylkes de neste fire årene. Arne Bergsvåg (Sp), Solveig Ege Tengesdal (KrF), Marianne Chesak (Ap) og Anja Endresen (V).

Foto: Anders Fehn / NRK

24 av 47 delegater

Arbeiderpartiet fikk nemlig flest stemmer i fylkeskommunen, med 27,8 prosent, mens Høyre gikk tilbake med fem prosentpoeng og landet på 23,9. Dermed var det duket for en ny koalisjon i fylkespolitikken. Med KrFs fem delegater, Senterpartiets fire og Venstres to delegater får den nye posisjonen 24 av 47 mandater.

Torsdag har partiene blitt enige om fordelingen av verv seg imellom. Solveig Ege Tengesdal (KrF) blir fylkesordfører og Marianne Chesak (Ap) blir ny fylkesvaraordfører.

– Jeg gleder meg veldig. Vi er et fylke med store muligheter, selv om det nå er store utfordringer også. Fylkeskommunen betyr mye for folks hverdag. Vi skal jobbe med skole, kollektivtrafikk og distriktsprofil, sier Tengesdal.