Hopp til innhold

Overgrepstiltalt lege møter i retten

Lege (52) fra Haugesund møter i dag i tingretten tiltalt for flere seksuelle overgrep.

– Ikke skyldig

Den 52 år gamle legen som er tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang med flere pasienter sa seg ikke skyldig på alle tiltalepunkt da rettsaken mot han startet i formiddag.

Rettssaken mot han startet i dag i Haugaland tingrett. Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot i alt tyve kvinner.

Jente under 16 år

Det alvorligste tiltalepunktet gjelder foretatt seksuell handling mot ei jente under 16 år som oppsøkte legen på grunn av et innsektsstikk på ankelen.

Han er også tiltalt for å ha skaffet saeg seksuell omgang med fire andre kvinner. Strafferammen for disse tiltalepunktene er på 6 år.

I tillegg er han tiltalt for elleve tilfeller der han har foretatt en seksuell handling uten samtykke, og fire tilfeller der han i ord eller i handling har vist seksuelt krenkende atferd.

Søkte behandling

Felles for alle tyve tiltalepunkter er at kvinnene har oppsøkt legen for å få behandling for ryggplager, hoste, forkjølelse eller andre plager for deretter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep som tiltalen beskriver i detalj.

Arvid Sjødin er forsvarer for legen. Sjødin sier legen mener det må være utenforliggende forhold eller misforståelser som ligger til grunn for alle anmeldselse.

Legen har vært varetektsfengslet siden september. Haugaland tingrett skal bruke 14 dager på saken.