– Vi må bare beklage til alle Stavanger-supporterne som tok turen

Stavanger Oilers tapte hele 7-1 i seriefinalen i Jordal Amfi.

Oilers tapte seriefinalen

– Dette er en sånn hockeykamp som vi må glemme fortest mulig, sier sportslig leder Pål Haukali Higson i Stavanger Oilers til NRK like etter at kampen i Jordal Amfi er over.

Vålerenga slo Oilers med 7-1 i siste runde av eliteserien ishockey tirsdag. Dermed vant Oslo-klubben også seriemesterskapet.

– Det er vondt, og det er synd at vi ikke klarer å by på en bedre hockeykamp ved en sånn festlig anledning for hockeyen, sier Haukali Higson.

Han mener Oilers aldri kom inn i kampen fra starten av.

Frustrerte Oilers-spillere

Frustrerte Oilers-spillere ble involvert i mye knuffing og nevekamp i slutten av andre periode.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– Etterhvert så brer jo frustrasjonen seg. Det betyr så mye i kampen at når det går så dårlig i starten så mister man fokus, sier Haukali Higson.

Som seriemester skaffet Vålerenga seg fordelen av å velge motstander i kvartfinalen og får spille 1. 3., eventuelt 5. og 7. kamp hjemme gjennom sluttspillet.

Fordelen av hjemmebane i en eventuell sjuende NM-finale kan bli viktig.

VIF overlegne

Det var god gammeldags hockeystemning i et fullsatt Jordal Amfi tirsdag kveld. En en fullsatt ishockeyhall i Oslo i en seriekamp er ikke dagligdags.

Gamle ishockeyspillere kan huske at åpningskampen i Oslo Spektrum mellom Furuset og Vålerenga i 1990 var utsolgt.

Halvveis i åpningsperioden var hjemmelaget i føringen med 1-0 da Fredrik Follestad Johansen traff perfekt fra blålinjen. Mathias Trygg økte ledelsen tidlig i midtperioden, og før kampen var halvspilt hadde samme mann økt til 3-0. Hjemmelaget var gode i både overtall, undertall og fem mot fem - med andre ord best i alt.

Vålerenga scorer mot Oilers

Vålerenga-spillerne kunne feire sju scoringer og seriegull i Jordal Amfi.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi må bare beklage til alle Stavanger-supporterne som tok turen

– Vi er ikke med fra start. Vi får ikke flyttet pucken oppover i banen. Vålerenga får 3-0 og vi rakner litt rett og slett når vi kommer bakpå. Så blir det bare en parodi av en match.

Det sier Oilers-spiller Christian Dahl-Andersen til NRK. Han beklager til alle Oilers-tilhengerne som hadde tatt turen til Oslo.

– Vi slutter å spille hockey når vi kommer under med 4-0. Da begynner vi bare å surre og drive med tull. Det var fortjent at vi tapte i dag, sier Dahl Andersen.

Aggressivt

Da Sondre Olsen økte til 4-0 var kampen i realiteten kjørt, og Petter Thoresens gutter begynte å bli grinete og måtte ty til mange ulovligheter.

Brendan Brooks, som har mange mål og kamper for Stavanger-laget, økte til 5-0 før midtperioden var over. Da hadde Lars Peder Nagel fått matchstraff og en tidlig dusj.

I tredjeperiode fulgte Tommy Kristiansen opp med en matchstraff. I mellomtiden hadde Mathias Trygg gjort sitt tredje mål for kvelden da han økte til 6-0. I Vålerenga sto landslagsmålvakt Steffen Søgård nærmest en prikkfri kamp, men klarte ikke å stå imot da Stavanger fikk sitt tørstemål ved Petter Røste Fossen. Brooks satte sin andre puck i mål og fastsatte sluttresultatet til 7-1.