Ny rekord til tross for stormstart

Det ble ny rekord for antall besøkende i Julebyen i Egersund, til tross for at arrangørene måtte avlyse åpningen på grunn av dårlig vær.

Henrik Einar Seglem

Julebygeneral Henrik Einar Seglem er storfornøyd med julebyen til tross for en frisk start.

Foto: Øystein Ellingsen/NRK

– Det var veldig bra besøk torsdag og fredag og så toppet det seg på lørdag og i går. Jeg vil påstå at det har vært rekord ja. Det var et flott tiårsjubileum, sier julebygeneral Henrik Einar Seglem.

Den 5. desember herjet stormen i Rogaland og åpningsseremonien til den tiende julebyen ble utsatt på grunn av uværet.

– Været har mye å si

Men til tross for at arrangørene måtte avlyse åpningen ble det ny rekord i antall besøkende i Julebyen i Egersund.

– Det var litt antiklimaks for oss som gledet oss til tiårsmarkering, og så båsta den vekk, men vi kom godt igang og fikk hentet oss inn igjen, så det var godt, sier Seglem.

– Når været er fint er det masse folk og når det er dårlig vær driver de med andre ting innendørs. Det er forsåelig. Været har mye å si, sier han.

Demonterte julebyen i dag

Julebyen rigges ned
Foto: Øystein Ellingsen/NRK
Julebyen rigges ned

Julebyen rigges ned.

Foto: Øystein Ellingsen/NRK

I dag var regnværet tilbake, samtidig som snekkerelever fra Dalane videregående skole startet på demonteringen av Julebyen. Alt skal vekk på tre dager.

– Det er litt slit nå når de skal rive det ned, men det er lærdom å få løftet litt og være ute i vær og vind, sier lærer Leiv Erik Skadberg.

Og mens julebyen forsvinner oppsummerer også de som har solgt sine varer i de mange bodene i julebyen.

– Det har vært ekstra trøkk på de fine dagene i helgene. Det har vært mye folk. De har kost seg og handlet, sier Torhild Helene Røkenes, som har solgt antikviteter fra boden sin.

Skal utvikle julebyen videre

Det er foreløpig siste gang Henrik Einar Seglem har hovedansvar for julebyen, men han ser likevel fremover.

– Nå ser vi fremover. Med den avslutningen vi hadde nå er det lett å se fremover. Komiteen skal på tur for å se hvordan vi kan utvikle julebyen videre, sier han.