NRK Meny
Normal

Lang dag for bilister som kjører over Haukelifjellet

Det har vært en del hendelser på veiene i rogalandsområdet i dag. Etter at E134 har vært stengt over Haukeli er veien nå åpen igjen for kolonnekjøring. Dagen har for mange vært lang, og hyttefolk tilbyr overnattingsplasser til slitne bilister.

Kolonnekøyring på Haukeli

Nå kommer ingen over Haukelifjellet. (Arkivbilde)

Foto: Solveig Karin Hillesland / 03030-tipser

– Halve Rogaland står nok i kø på vei sørover fra Haukeli nå, sa Kjetil Larsen i Statens vegvesen i ettermiddag.

Veien har vært stengt vest for Haukelifjellet, og bilister ble bedt om å snu. Mange har siden i ettermiddag ventet på å slippe over fjellet vestover, og dagen har nok blitt lenger enn planlagt for mange. Nå er fjellovergangen åpen for kolonnekjøring, men køen er lang.

Tidligere i dag skjedde en ulykke på E134 med en trailertilhenger som tok fyr noe som gjorde at køen gikk enda saktere. Seljesdaltunnelen som ble stengt på grunn av ulykken er nå åpen igjen. Statens vegvesen beregnet ti timers venting for dem som skal over Haukelifjellet.

Det skjedde en ny ulykke på E134 ved Håradalen der et vogntog og to busser har hatt et sammenstøt. Ingen personer skal være skadet, og etter at veien har vært stengt en stund skal det nå være åpent for kolonnekjøring igjen.

På sosiale medier er stemningen god til tross for en lang dag for mange bilister, og i gruppen «Kolonnekjøring Haukeli» har enkelte tilbudt medbilister å sove over på hytta deres.

Tilbyr hytteplass for bilister
Foto: NRK
Tilbyr overnattingsplass

Det var god stemning på Facebook-gruppa «Kolonnekjøring Haukeli», og flere tilbød overnattingsplass på hyttene sine til slitne bilister.

Foto: NRK

Tidligere i dag var det også en ulykke ved Nesvik med en front mot front-kollisjon som har skapt mye kø, ettersom et felt ble stengt på grunn av ulykken.

Glatte veier

E39 ved Bogafjell/Håbafjell

Slik så det ut ved E39 ved Håbafjell i ettermiddag.

Foto: Erik Waage / NRK

Tidligere i dag gikk det et lite ras ved Hunnedalen som skapte mye kø, men raset er nå ryddet.

På E39 ved Håbafjell er det noe kø.

– Vegene er glatte, så folk må være forsiktige. Vi har det meste av brøytemannskap ute, forteller Larsen.