Sandnes Ulfs toppscorer legger opp

Morten Eriksen trekker seg tilbake etter å ha vært en viktig bidragsyter på laget som rykket opp til Eliteserien i høst.

Morten Eriksen

Morten Eriksen i aksjon for de lyseblå.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

I en pressemelding konstaterer Sandnes Ulf at det er en viktig legende som har bestemt seg for å takke av.

Morten Eriksen (28) var svært viktig for Sandnes Ulf forrige sesong. Sammen med Kamal Saaliti var han toppscorer for klubben med 15 mål.

Mangler gnisten og gløden

– Dette er en spesiell dag for klubben. Morten har betydd mye i oppturen vi har hatt. Vi har vært med på å miste viktige spillere før, og livet går videre, men det er likevel litt spesielt med Morten, sier daglig leder i Ulf, Tom Rune Espedal til NRK.

Se video: Morten Eriksen synger for Sandnes Ulf:

Video Morten Eriksen synger for Sandnes-Ulf

Ifølge klubben har Eriksen nå uttrykt at han i lengre tid har manglet gnisten og gløden som han mener er nødvendig for å fortsette med fotball på toppnivå. Sandnes Ulf har prøvd å finne ordninger og løsninger for at han skulle kunne fortsette sin karriere, men dessverre uten å lykkes.

Sandnes Ulf takker Morten Eriksen for hans mange bidrag til klubben, både på og utenfor banen. På tross av dette fortsetter klubben med å sy sammen en slagkraftig tropp til møtet med Tippeligaen 2012.

Sandnes Ulf

Jobber som lærer

– Nå gir han seg i hvert fall fra toppfotballen med et år igjen av kontrakten med oss. Det er uklart om han vil drive med fotball i lavere divisjoner på hobbybasis, sier Espedal.

Eriksen jobber i tillegg til fotballen som lærer på Sande skole sammen med Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Morten Eriksen har vært en nøkkelspiller i mange år og vil stå i Sandnes Ulf-historien som en av de mest meritterte spillerne gjennom tidene. Siden sin ankomst før 2007-sesongen har Eriksen notert seg for fantastiske 101 mål på 184 kamper.

– Det blir ikke lett å erstatte han. Han er en spiller alle vil ha, en rask målgarantist, sier Espedal, som likevel er glad for at Eriksen ga beskjed tidlig, og i god tid før sesongstart.