De som deltar, skal ta bilde av måltidet til de eldre i en uke i september i år, og sende inn.
De eldre har fått dagens rett servert ved Udland omsorgssenter i Haugesund. På menyen står lapskaus med kjøtt og flatbrød.
Anders Heimtun er stort sett fornøyd med maten, og sier han har det godt på eldresenteret.
– Nå vi først skal være her så har vi det godt, sier Heimtun.
– På tide
I dag har han fått besøk av sønnen sin, som bor i Spania halve året, og er kommet hjem til sommeren. Jan Erik Heimtun synes tiltaket til Landbruks- og matdepartementet er godt, og håper det kan gi økt matlyst hos de eldre.
– Jeg synes det er på tide, og jeg tror maten her er veldig variabel. Noen ganger serverer de go mat, mens andre ganger klarer de ikke å spise det, sier sønnen.
Viktig med balansert kosthold
Margot Merkesvik og Maria Venturi jobber ved Udland omsorgssenter, og serverer de eldre mat hver dag.
De synes konkurransen høres spennende ut. Premien til den som vinner i Rogaland, er et bedre måltid på Måltidets hus for representanter fra kjøkken- og pleiepersonell.
– Det er viktig at de som er her får god mat. Et sunt og balansert kosthold er veldig viktig for helsen, sier Venturi.
Ved middagsbordet på Udland vil Anders Heimtun fortelle at det ikke er alt han liker av mat som blir servert.
– Jeg er ikke glad i fisken her på Udland, sier han.