NRK Meny
Normal

– Urimelig at Sølvberget må betale for kino-utvidelse

Utvidelsen av kinoen i Stavanger vil gi publikum et dårligere bibliotek- og kulturtilbud, mener de ansatte på Sølvberget.

Sølvberget

Utvidelsen av kinoen fører blant annet til at barnemuseet flytter ut og biblioteket får mindre arealer til magasin.

Foto: Jarle Vines / Creative Commons

Politikerne har vedtatt at Sølvberget må dekke 3,6 millioner kroner av ombyggingene de mener trengs når SF Kino i samme bygg skal utvides med tre nye saler.

Prosjektleder for "Nye Sølvberget", Roar Houen, sier dette er penger de ikke har.

– Det er en betydelig sum i forhold til vårt totale budsjett. Det fører til at vi må gjøre kutt i vår egen drift, noe som går utover tilbudet til publikum, sier Houen.

Stavanger bibliotek

Stavanger bibliotek får mindre arealer til magasin.

Foto: NRK

Hvor det må kuttes er foreløpig ikke bestemt, Houen understreker at det vil være svært skadelig for deres aktivitet med slike kutt.

– Urimelig at vi skal sponse kinoen

Striden gjelder altså hvem som skal betale endringene som må til på resten av Sølvberget når kinoen utvider med tre nye saler.

Utvidelsen fører blant annet til at barnemuseet flytter ut og biblioteket får mindre arealer til magasin enn nå.

Sølvberget mener de trenger 6,9 millioner kroner, men politikerne mener kinoen bare skal dekke 3.2 millioner kroner av dette.

– Det er svært urimelig at vi må betale en større andel enn SF Kino. Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhuset sponser da de nye kinosalene med 3.6 millioner kroner, sier Houen.

– Rettferdig fordeling

Erlend Jordal fra Stavanger Høyre mener disse kostnadene ikke har direkte sammenheng med de nye kinosalene.

Erlend Jordal

Erlend Jordal (H)

Foto: NRK

– En stor del av pengene måtte blitt brukt uansett. Det skal være en rettferdig fordeling. Det som er direkte relatert til kinoen, skal de dekke selv, mens Sølvberget dekker endringer som gjøres hos dem.sier han.

Jordal har heller ikke hørt noe om at dette er noe publikum vil merke, utover at det er en ombyggingsperiode.

Men Roar Houen i Sølvberget fastholder at det er kinoutvidelsen som gjør arbeidene nødvendige, blant annet for å gjøre et mye mindre magasin forsvarlig.

– Vi har ikke noe imot at kinoen får nye saler, men vi syns ikke at vi skal betale for disse. Det er å legge regningen på feil bord