NRK Meny
Normal

Subsea7 skal levere verdens lengste vekselstrømkabel

Selskapet Subsea7 har fått en kontrakt med Total om levering til Martin Lingefeltet. Kontrakten er verdt fem milliarder kroner.

Martin Linge-feltet

Slik vil det se ut når Martin Linge-feltet settes i produksjon, etter planen i slutten av 2016.

Foto: Total

Oljeselskapet Total har tidligere fått ja til å bygge verdens lengste vekselstrømkabel ut til Martin Linge-feltet helt på grensen av norsk sokkel.

I dag ble det klart at det er Subsea7 som skal levere selve kabelen, som er 160 kilometer lang. Den skal gå fra Kollsnes utenfor Bergen, og fjernstyres fra Stavanger.

Skal sysselsette 600

Martin Linge

Martin Linge-feltet ligger helt på grensen av norsk sokkel.

Foto: Total

Selskapet har fått en kontrakt om å levere undervannsutstyr og kabler (subsea, umbilical, riser and flowline (SURF) til olje- og gassfeltet.

Kontrakten er inngått med Total E&P Norge AS og har en verdi på 800 millioner dollar som tilsvarer 4,6 milliarder kroner. Arbeidet er ventet å sysselsette 600 personer.

– Vi er veldig glade for denne viktige kontrakten fra Total, som fremhever blant annet kvaliteten ved vår prosjektplanleggings- og ingeniørekspertise. Dette prosjektet er den største SURF-kontrakten som noen gang har blitt gitt på norsk kontinentalsokkel, sier Stuart Fitzgerald, administrerende direktør for undervannsentreprenørselskapet Subsea 7 i Norge i en børsmelding.

Fireårig kontrakt

I tillegg til den ovennevnte kabelen skal selskapet blant annet også levere en 70 km lang rørledning med tilhørende ventiler.

Martin Linge-feltet ligger 180 km vest for Bergen i Norskehavet.

Onshorearbeidet i kontrakten vil starte umiddelbart ved Subsea 7 sitt kontor i Stavanger, og feltarbeidet vil starte i løpet av våren 2014. Kontrakten har en varighet på fire år.

– Dette prosjektet bygger på de gode erfaringene vi har hatt med Total over mange år. Vi gleder oss til å levere til Martin Linge-prosjektet, med sikkerhet og kvalitet i høysetet, sier han.