Knerten på filmfestival

Åsleik Engmarks film Knerten er blant filmane på filmfestivalen i Haugesund. Upperdog, ein annan ny norsk film, er opningsfilm på festivalen.

Adrian G. Smith som Lillebror i filmen Knerten
Foto: Håvard Schei, Paradox

Dette og meir til let Einar Guldvog Staalesen deg høyre meir om i P2s filmmagasin Mørkets opplevelser søndag ettermiddag i ei fersk ekstrautgåve av magasinet.

For dei som gjekk glipp av Mørkets opplevelser torsdag, tek vi med Staalesens omtale av den viktigaste premierefilmen den siste veka, Quentin Tarantinos "Glourious Basterds".

- Hensynsløst underholdende, skriv Vegard Larsen, Dagbladet.no, om den nye filmen hans.

- «Inglourious Basterds» er kanskje et hvileskjær i Tarantinos karrière. Men det gjør ikke filmen noe mindre fornøyelig, skriv Kjetil Lismoen, Aftenposten.no. Og Arild Abrahamsen, Aftenbladet.no: - St. Quentin har gjort det eneste lure: Han har laget en Tarantinotino, en lightversjon av seg sjøl der historien faktisk engasjerer.

Manipulatoren Tarantino

- V i kan se den som en film om filmmediets kraft og formidlerens makt. For bak hendelser og handlingsforløp dreier det seg om å manipulere og å bli manipulert, seier Einar Guldvog Staalesen, NRKs filmkritikar, som er tilbake med den første utgåva av P2s filmmagasin Mørkets opplevelser torsdag kl. 15.03, og der får også Tarantino sjølv sleppe til.

Torsdagsutgåva av Mørkets opplevelser handlar også om Knerten og Lillebror, men søndag ettermiddag blir det ikkje den vanlege reprisen. Vi får ei heilt ny utgåve av filmmagasinet, for då opnar filmfestivalen i Haugesund.

Haugesund-festivalen og Amanda-prisutdelinga skal vi innom i P2 også i andre samanhengar, ikkje minst i Radiofront søndag kl. 12.03.

Den norske filmfestivalen Haugesund: program

"Troverdig løgn" - Einar Guldvog Staalesen om "Glourious Basterds"

Mørkets opplevelser i NRK P2

  • søndag 23. august kl.16.40

Programleiar: Einar Guldvog Staalesen