Hopp til innhold

Kaffekoppen avslører deg

Ta en titt på kollegenes kaffekopper, de forteller mye om personligheten deres.

Kaffekrus

Kaffekrus med navn forteller at du er en dårlig lagspiller, ifølge Bernd Vonhoff

Foto: Bjørn Grimen / NRK

Det er ikke sikkert du har tenkt så nøye over hva for en kaffekopp du bruker på jobben. Det burde du kanskje gjøre. Valget av kaffekopp forteller nemlig mye om hvem du er.

Det er sosiologen Bernd Vonhoff som har analysert folks valg av kaffekrus eller kopper for den tyske avisen Bild.de.
Vonhoff drikker for sikkerhets skyld sin kaffe fra et krus med fimalogo.

Dårlige lagspillere

Kaffekopp med navn: Dersom du har navnet ditt på kaffekoppen, er du ifølge Vonhoff en dårlig lagspiller. Denne koppen tilhører meg, og jeg vil ikke dele den med andre!

Bilde av familien: Familien din er viktigere enn jobben. Arbeidsgiveren behøver imidlertid ikke bekymre seg dersom du pynter kaffekoppen med et familiebilde. Du er nemlig innstilt på å gjøre en solid jobb for å kunne sørge for familien på en god måte.

Favorittlagets logo: Du er fyllt opp av en "vi-følelse", som både gjelder klubben du er tilhenger av og arbeidskollegene. Du er sannsynligvis hyggelig og grei å jobbe sammen med.

Pappkrus forteller at du har det fryktelig travelt.

Bernd Vonhoff, sosiolog

Universitetslogo: Dette er en kaffekopp du kanskje skal la være å bruke. Ifølge sosiologen viser den at du er var for kritikk fra kolleger eller sjefer. - Se her, så dårlig kan jeg ikke være. Jeg har en god utdannelse, lyder signalet fra kaffekruset.

The boss: Dersom du har problemer med å finne din plass i hierarkiet, kan du prøve deg med en kopp med denne påskriften.

Snobber og ordensmennesker

Metallkrus: Dette forteller, ifølge Vonhoff, at du er en overlever, som sannsynligvis bruker feriene dine på utendørs aktiviteter.

Kopp med asjett eller brikke. Dersom du bruker slikt tilleggsutstyr til kaffedrikkingen, tyder alt på at du er et ordensmenneske som ikke vil ha kaffesøl på skrivebordet.

Kostbar porselenskopp: Du som drikker kaffen fra en dyr porselenskopp forteller at du egentlig ikke trenger å gå på jobb for pengenes skyld, men noe skal du jo gjøre for å få tiden til å gå.

Papp, plastbeger: Du gir uttrykk for at du har det fryktelig travelt, og at du egentlig slett ikke har tid til verken å lage eller å drikke kaffe.

XXXL-størrelse: Dette kruset signaliserer ifølge den tyske sosiologen at du har behov for å stramme deg selv opp. Det kan for eksempel skyldes økonomiske probelemer.

Før du går rundt og sjekker kollegenes kaffekopper, kan du huske på at det ikke finnes sterke vitenskapelige beviser for Bernd Vonhoffs teorier om kaffekoppene.

Kaffekrus

Det truyggeste er kanskje å velge krus med firmalogo.

Foto: Geir Evensen / NRK