Her kommer 500 studentboliger

Universitetet i Stavanger har fått grønt lys av fylkeskommunen til å bygge 500 nye studentboliger på Ullandhaug. Studentorganisasjonen tror boligene vil løfte Stavanger som studentby.

Erlend Jordal og Amund Thomassen

Fylkespolitiker Erlend Jordal (H) og leder i studentorganisasjonen ved UiS, Amund Thommasen, er glade for klarsignalet.

Foto: Ine Eftestøl / NRK

– Vi vil få en kjempe studentlandsby, rett ved campus, sier Erlend Jordal.

På en grønn eng på Ullandhaug, rett ved Universitetet i Stavanger (UiS), speider han ut over det som om få år skal bli hjemmet til flere hundre studenter.

– Her har vi et område på 14 mål som vi kan bygge i hvert fall 500 studentboliger på, rett i nærheten til boligene som allerede ligger der, sier han.

Høyrepolitikeren sitter i byutviklingsutvalget i Stavanger, og har stor tro på å bygge studentboliger på Ullandhaug fremfor å satse i bykjernen.

Vil bli rimelig

Regjeringen har gitt tilskudd til å bygge 2.000 studentboliger i 2015. 200 av disse er tildelt Stavanger.

Fylkeskommunen og fylkesmannen har lenge vært skeptiske til å bygge ut jordbruksområdet på Ullandhaug, men snudde i saken fordi utbyggingen vil gjøre det langt lettere for studenter å finne husly.

– Dette er bra for en levende campus, slår Jordal fast.

Han mener at boligene vil bli praktiske og rimelige for studentene, og forventer tommel opp fra bystyret når saken skal godkjennes i juni.

Amund Thomassen, leder i studentorganisasjonen ved UiS er positiv til planene.

– Vi har allerede mange studentboliger i bykjernen. Nå åpner nesten 300 nye denne sommeren, så studentene kommer fortsatt til å bo i og bruke byen. Å få brukt campusområdet fullt ut skaper et levende studentmiljø her oppe, og det vil bidra til å gjøre Stavanger til en utrolig god studentby, sier han.

Ønsker 4000 på campus

Studentboligene drives av Studentsamskipnaden i Stavanger, som har rundt 1400 studentboliger fordelt på tolv ulike boligområder i Stavanger og Sandnes.

StOr-lederen drømmer om en flerdobling på området ved universitetet.

– Jeg drømmer om et campuspmråde med 4000 studentboliger med nær, kollektiv tilknytning til byen. Men bare 500 boliger til her nå er et kjempesteg i riktig retning, sier Thomassen.