NRK Meny
Normal

Her får Gordon (77) oppfylt drømmen

For 77 år gamle Gordon Bore var det som å vinne i lotto, da han ble invitert med opp i luften med veteranflyet T-6 Harvard. Bli med på den fantastiske turen!

For 77 år gamle Gordon Bore var det som å vinne i lotto da han ble invitert med opp i luften med det legendariske veteranflyet T-6 Harvard. Her kan du bli med på den fantastiske turen.

I LUFTIG SVEV: 77-åringen fikk selv ta over styringen på veteranflyet da de fløy over Jæren. (Foto: Mathias Oppedal / Harald Hagen)

– Tenk at det snart er 60 år siden jeg gikk på flymekanikerskolen på Kjevik og fikk opplæring på akkurat denne flytypen, sier Gordon Bore når han ser det flotte veteranflyet T-6 Harvard stå på Stavanger lufthavn Sola.

I en mannsalder har den pensjonerte flymekanikeren skrudd på fly, helikopter og veteranfly. Men nå er det hans tur til å komme seg opp i luften.

Han fortjener å bli gjort stas på

For Gordon Bore fra Sola har fly vært både jobb og hobby. Også mange år etter at han gikk av med pensjon som helikoptermekaniker bruker han mye tid på å restaurerer gamle fly.

Både som ildsjel ved Flyhistorisk museum på Sola, og som trofast medhjelper på forskjellige flystevner opp gjennom årene har han blitt en mann som «alle» innen flymiljøet kjenner.

– Gordon sier aldri nei når vi i flymiljøet trenger hjelp til å fikse noe på de gamle flyene våre, forteller flyger Espen Tjetland.

Han er med i «Norwegian Spitfire Foundation», de holder flere veteranfly i lufta og vil nå takke Bore for mange års innsats med å holde liv i gamle fly.

– Hedersmann

– Jeg gleder meg til å fly en tur med Gordon, han er en hedersmann som absolutt fortjener en tur i lufta med harvarden.

Takken består av en flytur i baksetet på det legendariske treningsflyet T-6 Harvard som ble bygget under 2. verdenskrig. Et fly som Bore har et helt spesielt forhold til.

– Jeg gleder meg veldig. Bare lukten og lyden vekker opp mange minner fra da jeg gikk på flymekanikerskolen, sier han.

I videoen i toppen av artikkelen kan du se hvordan turen gikk.

Se hele turen fra vingen på flyet

Her kan du se hele den fantastiske flyturen over Nord-Jæren fra vingen på det gamle flyet.

NRKs fotograf festet et lite kamera på vingen til veteranflyet. Her kan du se film av hele flyturen Gordon Bore hadde med harvarden. OBS: 33 minutt.