NRK Meny
Normal

Har laget musikkvideo med 1600-tallsmusikk

Fakler, munkekapper og mørke huler. Det er ikke spart på noe når gitarist Asgeir Aarøen tolker 1600-tallsmusikk – og lager video av det.

Gitarist Asgeir Aarøen som ekte renessansemann. Musikkvideoen «Can she excuse my wrongs» er spilt inn på Utstein Kloster, i Vålandsskogen og i Mosvannsparken i Stavanger.

Komponisten John Dowland, som levde i renessansen på 1500 og 1600-tallet har inspirert musikere før, blant annet Sting har spilt inn musikken hans.

Det har også frilansgitaristen Asgeir Aarøen fra Stavanger. Sammen med sin gode venninne, sangeren Wibeke Wetaas, har han hatt flere konserter med Dowlands musikk

Nå har duen tatt det hele ett steg lenger: De har laget en storslått musikkvideo av sangen «Can she excuse my wrongs», med middelalderkapper, fakler, huler og det hele.

Laget lokalt

– Vi har holdt på med videoen i cirka ett år, sammen med fotograf Bo Randulff, sier Aarøen.

Videoen er spilt inn på Utstein Kloster, i Vålandsskogen og ved Mosvatnet i Stavanger.

Vi har brukt god tid, og har ikke stresset med å bli ferdig. Dermed har det også kommet flere ideer til videoen etter hvert, sier Aarøen.

Musikken er arrangert om med litt forskjellige variasjoner, en miks av renessanse, spansk og arabisk musikk. Videoen er en smule uvanlig til musikkvideo å være. Se selv!