30 centimeter med pudder i vente

I Sirdal, Røldal og Sauda har det snødd mye det siste døgnet, og i morgen kan skientusiastene boltre seg i flotte bakker.

Fantastisk dag på snowboard i Sauda

I morgen kan det bli en fantastisk skidag flere plasser i Rogaland. De fleste skisentrene melder om mye nysnø og lite vind. Arkivfoto.

Foto: Per Inge Fjellheim

– Det har snødd i hele dag, og fortsatt så laver det ned. Det har kommet over 30 centimeter pudder i Sauda, sier Lars Reidar Fosstveit, daglig leder i Sauda Skisenter, til NRK.no.

Han tror alle trekkene vil åpne opp i løpet av romjulen.

– Vi har nesten alt oppe nå. I dag var det 200 gjester som fikk kost seg i bakken, og i morgen kommer det nok mange flere. Vi har fått en fantastisk julepresang, forteller Fosstveit.

– Nysnøen ligger og venter

Også i Røldal er det kommer rundt 30 centimeter.

– Nysnøen ligger nå og venter på skifolk. Det blir kjempeflotte forhold her når vi åpner klokken 10.00 i morgen. Det skal også arrangeres et langrennsløp i Røldal, så det kommer nok mye folk, sier Oddvar Bratteteig, daglig leder i Røldal Skisenter.

I Sirdal er skitrekkene på Ådneram, Tjørhom, Fidjeland og Ålsheia åpne.

– Det er kjempefine forhold i Sirdal. Nesten alt av trekk er åpne. Det er bare Bjørnestad skitrekk som ikke har nok snø til å åpne riktig ennå, sier Anita Buckley, daglig leder i Sirdalsferie.

Mangler fortsatt litt snø

Gullingen i Suldal har heller ikke nok snø til å holde åpent i romjulen.

– Det har kommet mye snø, så dette går rette veien. Likevel kan vi nok ikke åpne trekket før på nyåret, sier Jan Nilsen, daglig leder på Gullingen.

– Men det er supre langrennsforhold, legger han kjapt til.

Mer nedbør de neste dagene

– Det vil komme byger i hele Rogaland fram til torsdag morgen. I lavlandet vil nedbøren komme som regn, men i høyden vil den komme i form av snø, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid til NRK.no.

Torsdag ser det ut til å bli oppholdsvær, men det kommer en sur vind fra nordvest. Temperaturen i lavlandet vil synke fra i morgen ettermiddag og fram til torsdag kveld.

– På fredag vil det skje en omlegging i været på grunn av et mildt lavtrykk fra sydvest. Da blir det varmere temperatur og det kan komme regn i opptil 800 til 1000 meter, sier Fagerlid.