Farlig villsvin er avlivet – nå letes det etter enda et villsvin som har rømt

Villsvinet som bet sin eier, ble avlivet rett etter hendelsen, som skjedde forrige helg. Nå letes det etter et annet villsvin som har rømt.

Christian SChinnstad i Strand jeger og fiskeforening, hundeeier Håvard Gjesdal

Den spesialtrente hunden til Håvard Gjesdal er hentet inn i søket etter et villsvin som er på rømmen i Alsvik i Strand. Christian Schinstad i Strand jeger- og fiskeforening (t.v.) leder ettersøket.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Det vakte oppsikt da politiet tidligere lørdag meldte at en mann i 30 årene ble bitt av et villsvin, og måtte legges inn på Stavanger universitetssjukehus.

Nå viser det seg at denne hendelsen skjedde forrige helg, og at mannen som ble bitt er i god form etter behandling på sjukehuset.

Villsvinet som bet mannen, ble avlivet rette etter hendelsen.

Nytt villsvin på rømmen

Men i dag rømte det et annet villsvin fra samme gård, og Strand jeger- og fiskeforening har fått ansvaret med å finne villsvinet som er på rømmen.

– Vi har et jaktlag med fem jegere ute for å lete etter villsvinet. Dette er ikke villsvinet som bet, men det er likevel ikke ønskelig med villsvin i norsk fauna, sier Christian Schinstad, som leder ettersøket.

Schinstad sier villsvin kan være farlig hvis de kommer opp i en presset situasjon, men han tror villsvinet som nå er på rømmen i Alsvik i Strand kommune i Rogaland, ikke er farlig.

Fikk besøk av villsvin

Villsvin på rømmen i Alsvik

Catrine Gjedrem i Alsvik tok dette bildet av villsvinet, som oppsøkte henne ved 12-tiden lørdag.

Foto: Cathrine Gjedrem

Tidligere lørdag fikk Cathrine Gjedrem i Alsvik besøk av villsvinet, som er på minst 100 kilo.

– Jeg matet villsvinet med noe hundemat og epler, mens jeg forsøkte å få kontakt eieren. Villsvinet ble i 20 minutter, før det fortsatte videre før eieren kom.

Var du redd?

– Nei, villsvinet var rolig og snill. Vi klappet han også, men vi var forsiktige, sier Cathrine Gjedrem.

Hun håper jaktlaget finner villsvinet snart, for hun tørr ikke slippe ut sine hunder før det er kontroll på villsvinet.

Spesialtrent hund

Sent lørdag ettermiddag ble det hentet inn en hund som er spesialtrent på å lete opp villsvin. I tillegg ønsker jaktlaget at de som ser villsvinet melder fra for å lette arbeidet med å lokalisere rømlingen.

– Vi kommer til å lete helt til vi finner villsvinet. Det er ikke noe problem å lete gjennom natten, hvis vi må det, sier Christian Schinstad.

Jaktlederen ber de som ser villsvinet om å ikke forsøke å kontakte det.

Jaktlaget avsluttet søket ved 19-tiden lørdag kveld. Schinstad opplyser til NRK at de vil ta en runde igjen søndag formiddag.