Får ikke jobbe på sitt nykjøpte hus

Mads Lende ble stanset av Arbeidstilsynet mens han arbeidet på sitt nykjøpte hus. Det får han nemlig ikke gjøre før 1. desember.

Mads Lende

Mads Lende ble stoppet mens han jobbet på sitt nykjøpte hus.

Foto: NRK

Arbeidstilsynet stanset i dag arbeidet på et bolighus i Kvernevik i Stavanger. Mads Lende var i ferd med å rive ned asbestplater uten å ha på seg nok verneutstyr da Arbeidstilsynet møtte opp.

- Vi stoppet arbeidet i går, og i dag stopper vi det igjen. Nå må vi vurdere politianmeldelse for brudd på arbeidsmiljøloven, sier inspektør David Slåttebrekk i Arbeidstilsynet.

VIDEO: Arbeidstilsynet stanset asbestarbeid

- Jeg blir fortvilet

Årsaken til at Arbeidstilsynet kan stenge arbeidsplassen er at Lende ikke overtar huset før 1. desember. Før den tid er han i følge loven innleid arbeidskraft, og innleid arbeidskraft kan ikke arbeide med asbest uten å bruke tilstrekkelig verneutstyr.

- Jeg blir helt fortvilet når de kommer og stenger arbeidsplassen. Jeg trodde ikke at dette er en arbeidsplass, vi holder på her som privatpersoner og har kjøpt dette huset, sier Lende til NRK.

Fra og med desember kan Lende, men bare han, arbeide på huset uten å bruke verneutstyr.

- Etter den 1. desember kan han arbeide på huset selv. Men familie, venner eller dugnader blir stoppet. Dette er fordi arbeidsmiljøloven ikke gjelder for privatpersoner, altså huseier, sier Slåttebrekk.

Mads Lende møter Arbeidstilsynet til oppklaringsmøte i morgen.