NRK Meny
Normal

Bergingsbil kjørte i grøfta – med vilje

For smal fylkesvei førte til at redningsbilen måtte ta grøfta til hjelp i arbeidet med å berge en lastebil. Også bergingsbilen kjørte seg fast, og måtte selv ha drahjelp.

bergingsbil i grøfta

Bergingsbilen måtte selv berges under et oppdrag på fylkesvei 45 denne uka. – Vi hadde full kontroll, men måtte ty til denne løsningen, opplyser Falck.

Foto: Falck

Bergingsoppdraget skjedde ved Berge på fylkesvei 45 tidligere denne uka. Det var lokalavisa Gjesdalbuen som først omtalte saken.

– For å få et godt trekk til å dra opp lastebilen kjørte vi den ene bergingsbilen vår ut i grøfta på motsatt side av veien, sier servicearbeider Lasse Andre Malmin i Falck til NRK.

På flere småveier og fylkesveier i Rogaland er det et velkjent problem at bergingsbiler sliter med plassen for å utføre oppdraget sitt. Dette er veier som er så smale at to store biler har problemer med å passere hverandre.

– Oppdrag i Hjelmeland, Rennesøy og veien opp til Sirdal kan være vanskelige. Det er en del småveier i fylket, og dersom vi blir kalt ut til bergingsoppdrag på slike veier, hender det at vi må tenke alternativt som i dette tilfellet, sier Malmin.

Ved oppdraget på fylkesvei 45 onsdag morgen klarte ikke bergingsbilen på vinkelen til å dra opp lastebilen.

– Den lille og eldste bergingsbilen er vi ikke så redd for, så den kjørte vi ut i grøfta. Den sank gjennom, men vi visste det kunne skje. Den store bergingsbilen ble brukt til å dra bilen opp på veien igjen, sier Malmin.

Fra den første bilen havnet i grøfta, til begge bilene til slutt var på veien igjen, gikk det tre timer. Da kunne trafikken gå som normalt på stedet.

– Da jeg kom hjem var det totalt kaos på veien. To biler hadde kjørt ut i grøfta, en på hver side, sier nabo til fylkesvei 45 Dag Sigve Vagle til avisa.