Hopp til innhold

Baasland-effekt ga mindre gambling

Folks vilje til å satse penger på nettspill flatet ut i fjor, og avsløringene rundt bispesønn Bjarte Baasland er en av årsakene.

Bjarte Baasland
Foto: Aagaard, Rolf M. / Aftenposten

Lotteri- og stiftelsestilsynet mener det er en klar sammenheng mellom avsløringen av at Bjarte Baasland tapte 70 millioner kroner på nettspill, og utflatingen i nettspill i fjor.

- Baasland-saken har gjort folk mer kritiske til nettspillmarkedet, som domineres av mange kyniske aktører, sier kommunikasjonssjef Rune Timberlid i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Lotteri- og stiftelsestilsynet synes det er en gledelig utvikling når færre folk er villige til å satse sine penger på nettpoker og andre pengespill på nettet.

- Baasland-saken har vist at det er lett å tape mye penger på kort tid, sier Timberlid.

Internasjonal interesse

Nettpoker (Illustrasjonsfoto)
Foto: colourbox.no

Lotteri- og stiftelsestilsynet har hatt stor pågang fra kontrollmyndigheter fra hele Europa etter Baasland-saken, for å få fakta og ny kunnskap om hvordan aktørene i nettspillmarkedet opererer og behandler sine kunder.

- Dette er et kynist marked. Ansvarlighet blir bare av aktørene snakket om i festtaler. Her handler det bare om profitt, sier Timberlid.

Lotteri- og stiftelsestilsynet har fulgt med nordmenns spill på nettet siden 2002. I fjor spilte nesten 300.000 nordmenn for om lag seks milliarder kroner på nettet.

Dette er omlag det samme som året før, og det er første gang siden 2002 at tilsynet ser at dette spillmarkedet flater ut.